Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk. 31

Laatste wijziging: maandag 8 augustus 2011 om 19:42, 2889 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 augustus 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen

zelf even kan nalezen. Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

Natuurlijk waren er van de week weer channels van Mike Quinsey / SaLuSa & Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Ook is er weer een maandelijkse channeling van Steve Rother & de groep. Wat een bijzondere week was het weer, maar wat voor moois heeft de maand Augustus voor ons in petto! Nu weet ik wel dat je in een ruimte vol met licht, het duister dit niet kan verjagen en dat er in een ruimte vol duister maar een klein lichtje aanwezig hoeft te zijn die heel de kamer kan verlichten. Het is wel eens moeilijk te bepalen wat er tussen het duisteren en het licht inzit. Er is hier geen zwart-wit situatie, maar eerder een grijze massa waar je zelf het onderscheid mag maken. In mijn optiek kan je niet volledig in het licht staan, zonder van het duister te hebben geproefd. Daarom is het de komende tijd ook heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te beoordelen wat de waarheid is, maar veroordeel het niet.

De Jongeren zijn onze toekomst, ze zijn onze leraren. Vaak worden ze helemaal verkeerd begrepen en vallen vaak ten onrechte buiten de maatschappij. En dat terwijl deze jongeren juist zoveel te bieden hebben. We mogen deze jongeren een luisterend oor bieden en een centrale plaats in de maatschappij. Het is voor mij wel duidelijk door de maandelijkse horoscoop & de sterrenbeelden horoscoop, dat de maand Augustus een heel turbulente maand wordt.

De nieuwe dag, Ufo's en de media

Wij zijn afgelopen week aanbelandt in de vijfde dag (31 Juli t/m 17 Augustus, 2011) van de Universele Cyclus/Mayakalender. Deze fase staat voor ontluikend en duidelijkheid. Eindelijk zal de waarheid naar boven komen drijven en wat opgebouwd is zal een beginnende vorming aannemen. De Vijfde dag is - in alle negen cyclussen van de geschiedenis van de Aarde - de fase waar revolutionaire gebeurtenissen plaatsvinden die ons bewustzijn en de hele werkelijkheid veranderd. Nu hoor ik verschillende verhalen van mensen, maar een ervan is dat we met het einde van de mayakalender met een stap in de vijfde dimensie zijn. Daarbij krab ik nog even achter mijn oren en heb er maar een column over geschreven.

Dr. Steven Greer begon in 2001, 'the discloser Project', een persconferentie waarbij mensen met - hoge politieke - aanzien en hoge rangen bij de luchtmacht een statement maakten over hun ervaringen met U.F.O's in hun loopbaan. Nu organiseert de 'national pressclub', anno 2011 ook een persconferentie waar meer mensen met hoge rangen en jaren lange vliegervaring willen getuigen voor de rechtbank wat ze hebben ervaren. Voor veel mensen is het enige bewijs van het bestaan van het UFO fenomeen, hun eigen waarneming: eerst zelf zien, dan pas geloven. Al zou de president van Amerika in een persconferentie verklaren dat UFO's bestaan, dan nog zullen veel mensen pas echt overtuigd zijn wanneer ze het zelf hebben gezien. Maar ook al zien sommige mensen een ongeïdentificeerd vliegend object, is het niet vanzelfsprekend dat ze dit zelf ook meteen beseffen. Men gelooft de eigen leugen, door te zeggen:'Ach, het zal wel een sateliet zijn.'

Energie technologie en het heelal

Wind-energie is overal, maar verlicht niet de grote steden. Daarbij staat het niet mooi in het landschap en de natuur. Zone-energie daarentegen is ook overal te vinden en is goed in balans in te passen in de natuur. Nu heeft een student aan de Federale Technische Universiteit van Goiás in Brazilië heeft een systeem uitgevonden dat water zuivert met alleen maar een doos en zonlicht. Door geen elektrische energie te gebruiken vermijdt hij de uitstoot van CO2. De telescoop VISTA heeft 96 nieuwe open sterrenhopen ontdekt. De hopen bevonden zich achter stof in de Melkweg. Lang bleven de sterrenhopen onopgemerkt, omdat ze vrij zwak zijn en zich ook nog eens achter een laag stof bevinden. Maar de sterrenhopen konden niet ontsnappen aan de uitstekende telescoop VISTA die zonder enige moeite door stof heen kan loeren.

Het is ongelofelijk - toch ook altijd wel gedacht - maar waar: 'Er is mogelijk stromend water op Mars ontdekt! Dit meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in een persbericht. De ontdekking is gedaan door de Mars Reconnaissance Orbiter, een ruimtesonde die in een baan om Mars draait.De Aarde wordt omringd door antiprotonen die rond de lijnen van het magnetische veld van de Aarde bewegen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Zijn er meerdere heelallen? Volgens wetenschappers moet het mogelijk zijn om dat met zekerheid vast te stellen. De theorie bestaat allang. Ons universum bevindt zich in een bubbel. Die bubbel geeft ons het idee dat ons universum 'alles' is. Maar het zou zomaar kunnen dat onze bubbel deel uitmaakt van een groot, schuimend geheel met daarin nog meer bubbels met daarin andere heelallen.

Video, water op mars:

De ®evolutie van de mens gaat door en de mensen protesteren nog steeds wereldwijd en niet alleen wat de media laat zien. Wij gaan onze pleinen ook nog wel bezetten, want wij nemen ons recht terug. Zo verliest de Chinese overheid steeds meer terrein in cyberspace. Een snel groeiend legioen van "microbloggers" ondermijnt de inspanningen van Beijing om informatie op het internet te manipuleren of te censureren. Zo vraag ik me wel eens af wat de plaats is, die de mens inneemt in de samenleving. Is men wel bewust van wat er - met grote groepen mensen - mogelijk is door gedachten kracht en verbinding? Door de verschillende transformatie processen die de mens en moeder aarde versneld moet ondergaan, kan het weleens zijn dat de komende maand - werk - relaties op scherp staan. Blijf dicht bij je eigen energie en het is aan te raden om een aantal keren per dag te mediteren om de eigen energie weer te centreren. Verspreid het licht der liefde overal en verzorg elkaar zoveel als je kan...


Tot Volgende week!

Richard Insight©Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: