Zoeken
 


Maak jezelf eenvoudig gelukkig

Laatste wijziging: woensdag 3 augustus 2011 om 01:05, 5669 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 3 augustus 2011

Waar worden mensen gelukkig van? De kleine dingen des levens, zo blijkt uit een Britse bevraging. Niet veel geld, de nieuwste gadgets, it-bags of designerschoenen maar wel een heerlijk nachtje slapen, lekker vers brood, schone lakens of een goed gesprek met vriendinnen.

Natuur, familie en vrienden
Wat mensen gelukkig maakt, heeft vaak een link met de natuur. Een vogeltje dat fluit, de geur van de zomer of de wereld na een regenbui of hoe de zon valt in een herfstbos. Ook vriendschap (lachen, praten, troosten, steun krijgen), familie (hand-in-hand wandelen met je kinderen, een massage van je man of een knuffel van je vader) en iets lief doen voor iemand anders (een fietser overlaten, een gesprekje aanknopen bij de bushalte of iets voor iemand van het bovenste rek in de supermarkt halen) zijn allemaal bronnen van geluk.

Eigen geluksbrengers
Deze kleine geluksbrengers zijn allemaal gratis, en komen bijna in onbeperkte mate. Dat betekent ook dat ‘gelukkig worden’ je niets hoeft te kosten én dat je het zelf in de hand hebt. Je kan leren genieten van wat zo voor de hand ligt, en je kan waarderen wat het leven je elke dag opnieuw in de schoot werpt.

Iedereen heeft eigen geluksbrengers en iedereen heeft er toegang toe. Je kan zo meteen niets bedenken dat jouw leven opfleurt? Probeer elke dag drie dingen te bedenken die je gelukkig hebben gemaakt die dag, of waarvoor je dankbaar bent. Na een tijdje waardeer je je geluksbrengers veel meer.Bron: happynews.nl

Voeg toe aan: