Zoeken
 


Heb je Mike's Blog al eens bekeken?

Laatste wijziging: woensdag 27 juli 2011 om 22:26, 5967 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 juli 2011

Mike houdt al een tijdje het nieuws in de gaten, zoals websites als Niburu en Star-People doen en is zeker een kijkje waard!
Het volgende artikel is ter voorbeeld en is al een maandje geleden door hem geplaatst:


Reeds duizenden jaren voor Columbus contact met Zuid-Amerika

Wat doet een vaas met Sumerisch schrift in Bolivia?
Tijdens mijn rondreis door Peru en Bolivia bezochten we het museum van Goud ("de Oro") in La Paz, Bolivia. En daar stond hij: een enorme schaal met Sumerisch spijkerschrift. Iets dat niet zou kunnen, want Amerika werd pas in 1492 ontdekt door Columbus!

Helaas mochten we geen foto's maken in het museum. Het schrift is proto-Sumerisch en werd gebruikt tussen 3500 en 3200 voor Chr. Proto-Sumeriërs kwamen oorspronkelijk uit de Sahara, toen het gebied nog geen woestijn was.
Deze schaal werd in de jaren 50 door een boer gevonden in de buurt van Tiwanaku en het staat vast dat deze schaal authentiek is. Men gaf deze schaal de naam Fuente Magna.

De tekst op deze oude vaas is als volgt vertaald:
"Benader de toekomst bezegend met grote bescherming van de Grote Nia.
De Goddelijke Ene Nia(sh) om Zuiverheid te bouwen, vrede te stichten, karakter te scheppen. (Dit gunstige orakel van de mensen om zuiverheid te creëren en om karakter te scheppen, voor iedereen die het zoekt).
Gebruik deze talisman om de waarzegger te ontluiken, het unieke advies in de tempel.

Het rechtvaardige heiligdom, zalf dit heiligdom, zalf dit heiligdom. De leider neemt een eed af om zuiverheid in te stellen, een gunstig orakel (en om) karakter te stichten. [Oh leider van de verering] open een uniek licht [voor allen], die een nobel leven wensen."

In januari 2002 werd er opnieuw een voorwerp met Sumerisch schrift gevonden, een beeld van 2 meter: de Monoliet van Pokotia. Pokotia ligt 10 kilometer ten zuiden van Tiwanaku.

De tekst op dit beeld is als volgt vertaald:
"Verdeel / de opening van het orakel van de mensheid. Verkondig dat de nakomelingen van Putaki respect tonen. Handel (nu) rechtvaardig om het orakel te sturen dat kennis voedt. Waardeer de verering. Alles om getuige te zijn van het goddelijke besluit. Stuur de waarzegger om het gesprek van het orakel te horen om de ideale norm duidelijk te maken [voor het leven, als een gids voor de mensheid]. [Burgers] wees getuige van deze persoon die wijsheid creëert (voor de mensheid), en stuur een voorbeeld van een goed karakter [inderdaad]."

Deze twee ontdekkingen bewijzen dat het westen reeds lang voor Columbus contact had met Amerika, en wel duizenden jaren eerder. De Sumeriërs gingen naar Amerika om metalen te zoeken. Ze noemden het Titicaca meer waarschijnlijk Manu Meer. Sumerische overleveringen vertellen dat ze zeilden naar het land ten westen van de Middelandse Zee en ze noemden het "Tin Land van het Westen" of "Zonsondergang Land".

In Oruro, Bolivia, is een stenen plaatje gevonden met vreemde inscripties. De persoon aan de rechterkant heeft een hoofddeksel op die overeenkomt zoals de Mensen van de Zee of Hittieten ze droegen, toen ze rond 1200 v.Chr. Egypte aanvielen. Als dit stenen plaatje authentiek is, dan betekent dit dat er naast Sumeriërs ook Indo-Europees sprekende mensen in Zuid-Amerika zijn geweest, minstens rond 1200 v.Chr.
Dit is niet zo verrassend, doordat er cocaïne is gevonden in Egyptische mummies. Als de Mensen van de Zee in Egypte zijn geweest, dan kunnen de Egyptenaren hebben besloten om mee te doen met deze lucratieve handel. Sommige onderzoekers beweren namelijk dat er ook cocaïne naar China werd geëxporteerd.


Bronnen:
http://www.bibliotecapleyades.net/arqueologia/potokia01.htm
http://www.world-mysteries.com/sar_8.htm#PokotiaBron: Mike\'s Blog

Voeg toe aan: