Zoeken
 


Rothschild´s geldmachine

Laatste wijziging: woensdag 6 juli 2011 om 09:46, 3856 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 6 juli 2011

De Rothschild familie is een bankiersdynastie die al meer dan 250 jaar de dominerende factor is in de financiële wereld. Zij zijn de feitelijke oprichters en eigenaars van het wereldwijde Centrale Bankensysteem en financierders van Europese Koningshuizen, republieken en, niet te vergeten, Het Vaticaan. De eerste echt grote klant van de Rothschild familie was Prins Willem IX van Hessen Hanau, prins van een van de rijkste vorstenhuizen in Europa. Rothschild financierde deze prins vanaf ca. 1769 met het goud wat door de welgestelde bevolking bij hem in bewaring werd gegeven en waarvoor hij eigendomscertificaten uitschreef. Hier legde Rothschild de basis voor het enorme fortuin wat zij vergaarden en momenteel geschat wordt op ongeveer de helft van alle rijkdommen op aarde. Dit zijn astronomische bedragen waarbij zelfs Bill Gates en Warren Buffet worden gedegradeerd tot armoedzaaiers. De Rothschilds waren betrokken bij de oprichting van de eerste tot en met de laatste Centrale Bank in haast alle landen van de wereld, en zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Dubieuze rol bij oorlogen en beurscrashes

Zij hebben niet altijd een frisse rol gespeeld in de ruim 250 jaar dat de Rothschilds dit Centrale bankenspel spelen. Zo organiseerden de Rothschilds haast alle grote beurscrashes van de afgelopen 200 jaar en waren zij de geldschieters van talrijke oorlogen waaronder de Engels-Amerikaanse oorlog (1812-1814), de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) met de bedoeling om daaruit te voorschijn te komen als de financiële winnaars. Ook waren de Rothschilds de oorzaak van de Londense beurscrash na de val van Napoleon Bonaparte, en de crash op Wall Street in de jaren 20 van de vorige eeuw. Op slinkse wijze zijn zij in het bezit gekomen van de Federal Reserve System omdat in december 1913 op achterbakse en stiekeme wijze de oprichting ervan door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden werd geloodst toen alle dwarsliggende Senatoren en Afgevaardigden op Kerstverlof waren. Bij alle Centrale Banken verkregen zij het alléénrecht om uit het niets geld te mogen creëren. Dat de Rothschilds weten hoe ze geld moeten maken is voldoende aangetoond door de enorme fortuinen die ze de afgelopen eeuwen bij elkaar hebben geschraapt. Alleen beperkte dit zich tot tot bankzaken en deelname in grote multinationals en conglomeraten.

Wijnen

Château Lafite Rothschild

Er zijn ook een aantal Rothschildtelgen die niet veel op hadden met bankzaken. Één ervan, baron James de Rothschild, hield ervan om in de grond te wroeten en kocht in 1868 een wijngaard in Frankrijk. Dit wijngoed ligt in de Bordeaux in Pauillac, direct aan de grens met Saint-Estèphe. Zelf heeft hij er niet lang van kunnen profiteren omdat hij stierf in datzelfde jaar. Maar ook de nazaten van deze Rothschild hadden het in de genen om van niets iets te maken en presteerden het om een kwaliteitswijn te produceren die tot de top van de wereld zou gaan behoren. Deze kwaliteitswijn bracht tot twee jaar geleden 200 tot 300 euro per fles op. De Rothschilds zouden de Rothschilds niet zijn als zij de waarde van deze wijnen niet kunstmatig omhoog zouden kunnen krikken. Na de versoepeling van het beleid van de Communistische Partij in China, waardoor in het Oostelijke deel van de Volksrepubliek een soort van kapitalisme werd toegestaan, zag Rothschild zijn kans schoon en begon een paar jaar voor de Olympische Spelen in Peking een reclame- en promotiecampagne voor de exclusieve Château Lafite Rothschild wijnen. Die campagne resulteerde in een explosieve vraag naar deze wijnen die de prijzen opjoeg naar wel € 4.000,- per fles.

De druiven bleven dezelfde, de grond waarop ze groeiden bleef hetzelfde en de wijn bleef hetzelfde. Alleen de prijs ging in 2 jaar tijd door het verhaaltje eromheen met meer dan 1000% omhoog. Eigenlijk hetzelfde als wat we gezien hebben met de ontwikkeling en grootschalige verkoop van waardeloze, financiële derivaten van een paar jaar voor de financiële ineenstorting van 2008.

Het creëren van bubbels kun je aan deze ´adellijke´ familie wel overlaten.Bron: gewoon-nieuws.nl

Voeg toe aan: