Zoeken
 


Einde Amerika steeds dichterbij; A99-beweging roept burgers op tot rebellie

Laatste wijziging: donderdag 16 juni 2011 om 11:19, 3665 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 16 juni 2011

Minister van Financiën Timothy Geithner doorbrak in april een groot taboe door voor het eerst openlijk van een mogelijk bankroet van de Verenigde Staten te spreken. Ben Bernanke, de verguisde topman van de Federal Reserve (FED), gaf vervolgens toe dat de Amerikaanse financiële situatie 'onherstelbaar' is. President Barack Obama waarschuwde gisteren voor een 'economische meltdown' als het schuldenplafond niet nog verder wordt opgerekt (1). Kortom: zelfs de belangrijkste officiële vertegenwoordigers van de VS beginnen te erkennen wat lezers van de alternatieve media al jaren weten, namelijk dat het onvermijdelijke einde van Amerika steeds dichterbij komt.

Van een daadwerkelijk bankroet zal het waarschijnlijk niet komen, want de FED zal dat voorkomen door simpelweg meer dollars te blijven bijdrukken. Op zeker moment zal dit leiden tot een enorme waardedaling van de Amerikaanse munt, wat de burgers van vrijwel al hun spaargeld, vermogen en rijkdom zal beroven. Negen belangrijke trends wijzen erop dat de instorting van het Amerikaanse imperium niet lang meer op zich zal laten wachten:

1. Staatsschuld geexplodeerd: Tussen 2005 en 2011 steeg de Amerikaanse staatsschuld van 62% naar bijna 100% van het BBP (Bruto Binnenlands Product). De officiële schuld bedraagt nu $ 14,5 biljoen; de schulden van de private sector bedragen $ 40 biljoen. Deze in totaal $ 54 biljoen zijn nooit meer terug te betalen, zelfs niet als de belasting 100% zou bedragen. 46 van de 50 staten kampen dan ook met een chronisch budgettekort.
 
2. Negatieve handelsbalans: De productiviteit daalt en de infrastructuur valt langzaam uit elkaar. Het koopkracht aandeel in het BBP van de wereld daalde van 25% naar 20%. Het handelstekort bedraagt maandelijks $ 58 miljard en is bij elkaar opgeteld al een half biljoen dollar. Ter vergelijk: in 1980 bedroeg het totale tekort slechts $ 10 miljard.

3. Minder belastinginkomsten: De hoogste belastingschaal in Amerika bedraagt slechts 35%. Amerika kent geen BTW, maar daar wordt nu steeds vaker over gesproken. Een BTW van 10% zou een half biljoen opleveren, maar de invoering ervan stuit vooralsnog op veel verzet uit de samenleving en het Congres. Daarnaast zijn de belastinginkomsten gestaag gedaald door de aanhoudende economische crisis in het land.
 
4. Sociaal systeem op instorten: De officiële werkeloosheid bedraagt 9%, maar de werkelijke cijfers -inclusief langdurig werklozen die geen uitkering meer ontvangen en/of niet meer op zoek zijn naar een baan- bedragen 17% tot 22%, en in sommige regio's al 30% - 40%. Zo'n 40% van alle werknemers verdient slechts het minimumloon; 12% van de Amerikanen leeft onder de armoedegrens; het land telt 4 miljoen daklozen en 45 miljoen mensen zijn afhankelijk van voedselbonnen. 32 staten hebben geen geld meer voor werkloosheidsuitkeringen en hebben hulp uit Washington nodig.
 
Al 50 miljoen Amerikanen zijn afhankelijk van een sociale uitkering. De sociale zekerheid kost het land dan ook circa 1/3 van de totale jaarlijkse uitgaven ($ 761 miljard). Dat geld gaat vooral naar pensioenen. De ongedekte betalingsverplichtingen van de sociale zekerheid bedragen $ 7,9 biljoen. Voor de ziektekostenverzekeringen is dit bedrag nog veel hoger: $ 22,8 biljoen, en voor de ziekenzorg zelf nog eens $ 35 biljoen. Men overweegt om de sociale afdrachten te verhogen, net zoals de pensioenleeftijd, die nu 67 jaar bedraagt. Gebeurt er niets dan moeten de pensioenen in 2037 met 25% worden gekort. Zo lang zal het wankele sociale systeem het echter niet meer uithouden.
 
5. Eindeloze oorlogen: Maar liefst 20% -$ 705 miljard- van de jaarlijkse uitgaven gaan naar Defensie. Irak en Afghanistan kostten het land al $ 170 miljard. Met meer dan 700 militaire bases in 135 landen heeft de VS een wereldwijd imperium opgebouwd. Sinds 1941 voert Amerika vrijwel onafgebroken oorlog, waarvan de meeste volgens velen zijn begonnen met een 'false flag' aanval of aanslag (Pearl Harbour, Vietnam, Irak/Afghanistan en nu Libië).

6. Waardeloze staatsobligaties: Door 'quantitative easing' en goedkoop geld is de kredietwaardigheid van de ooit zo trotse supermacht afgebrokkeld. De FED is de facto de grootste koper geworden van zijn eigen staatsobligaties ($ 1,4 biljoen, de openbare sector krap $ 3,3 biljoen). China is de grootste buitenlandse houder van Amerikaanse staatsschuldpapieren, maar is dit al enige maanden aan het terugbrengen en gaat steeds meer handel afrekenen in de eigen munteenheid (yuan). Dat is een catastrofe voor de stabiliteit van de wereld-reservemunt.
 
7. Schulden verlagen door inflatie: Omdat de schuldenlast in Amerikaanse dollars -nog steeds de wereldreservemunt- berekend wordt kan de FED simpelweg meer dollars bijdrukken, waardoor er uiteindelijk enorme inflatie ontstaat zodat de munt steeds minder waard wordt. In 1946 werd dit al eens gedaan en toen werd de schuldenlast met 50% gereduceerd. Deze methode heeft echter desastreuze gevolgen voor de welvaart en het welzijn van de burgers, die hun (spaar)geld fors in waarde zien verminderen terwijl de prijzen van alle produkten dramatisch stijgen. De mogelijkheid dat dit scenario wordt uitgevoerd wordt steeds serieuzer genomen.

A99 roept op tot rebellie
Een mysterieuze anonieme groepering die zich A99 noemt heeft in maart en op 14 juni twee oproepen gedaan aan het Amerikaanse volk om in verzet te komen tegen de Federale Overheid en met name de FED. Deze 'Operation Empire State Rebellion' genoemde acties moeten volgens de met vervormde stem pratende commentator vreedzaam maar massaal worden uitgevoerd en bestaan deels uit burgerlijke ongehoorzaamheid. A99 stelt dat de FED verantwoordelijk is voor de enorme zelfverrijking van 0,01% van de bevolking -de bankiers elite-, ten koste van de overige 99,9%. Daarom wordt het onmiddellijke aftreden van topman Ben Bernanke geëist. (2)

Tevens wil A99 dat de FED en de 'too big to fail' banken, die zichzelf ondanks de crisis de afgelopen jaren record-bonussen toekenden, worden ontmanteld, en dat de georganiseerde criminele financiële en politieke klasse op Wall Street en in Washington berecht wordt. 'De grote banken, de Democraten en de Republikeinen hebben ons verraden. Niemand komt voor onze belangen op. Onze toekomst gaat in vlammen op. Het is tijd om voor onszelf op te komen en onszelf te verdedigen.'
 
A99 gelooft dat als miljoenen Amerikanen de straat op gaan er een kritieke massa kan worden bereikt waardoor de door-en-door corrupte politici gedwongen zullen zijn om snel échte veranderingen door te voeren. 'De elite haat het te erkennen, maar als grote aantallen gewone mensen in actie komen zal het kleine politieke kringetje waar de elite de dienst uitmaakt gaan veranderen. Een grote menigte kan echt het verschil maken.' (3)
 
Zullen de Amerikanen -hoewel het eigenlijk al te laat is- eindelijk in actie komen? Of zijn de meesten zo apathisch geworden dat ze pas wakker worden als de hele maatschappij om hen heen volledig in elkaar stort, terwijl de elite ondertussen voor zichzelf een veilig heenkomen heeft gezocht?


Xander

(1) NU.nl


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: