Zoeken
 


Vreemd bulderend geluid blijkt wereldwijd fenomeen

Laatste wijziging: dinsdag 14 juni 2011 om 08:54, 4419 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 14 juni 2011

Wereldwijd begint het steeds meer mensen op te vallen… een enorm zwaar bulderend geluid dat zich zo’n 20 minuten lang door de atmosfeer verplaatst.

Degenen die zich gewaar zijn geworden van dit fenomeen staan perplex en hebben geen van allen een verklaring voor wat zij waarnemen. Op verschillende fora doen zij hun verhaal en proberen erachter te komen of anderen dit ook hebben gehoord en wat het kan zijn.

Het is echter geen nieuw fenomeen; begin 2009 publiceerden wij al een verslag waarin wij onze vraagtekens zetten bij wat zich afspeelt in ons luchtruim en kwamen min of meer tot de conclusie dat het iets van enorme afmetingen moest zijn. Destijds kregen wij in totaal niet minder dan 120 reacties van mensen die het ook gehoord hadden, of een verklaring probeerden te geven voor het vreemde geluid.

De laatste paar jaar doken zo nu en dan op fora zoals Godlikeproductions.com en ATS berichten op van mensen die het ook hoorden en het op exact dezelfde manier omschreven zoals wij het persoonlijk hebben ervaren. Een zwaar bulderend geluid, wat enigszins overeenkomt met een enorme gasbrander, overal om je heen vandaan lijkt te komen, in de grond en door je lichaam te voelen is, waarbij ruiten licht vibreren en na 15 tot 20 minuten op een kolkende wijze in de verte wegebt.

Nu er vanuit Florida in de VS beelden zijn opgedoken van het vreemde geluid, wat exact overeenkomt met wat in Nederland is gehoord, wordt er als nooit tevoren op gereageerd en over gespeculeerd. Mensen uit o.a. de VS, Canada, Groot-Brittannië en Ierland hebben precies hetzelfde gehoord en in tegenstelling tot degenen die het wel hebben ervaren, geven anderen die het zelf niet hebben meegemaakt, niet afdoende verklaringen als aardbevingen, sonic-booms, helikopters of ondergrondse boringen.

Een echtpaar in Florida filmde het gebeuren omdat ook zij geen verklaring hadden voor het geluid wat zij in de lucht hoorden. Ze dachten in eerste instantie aan een aanzwellende tornado, omdat de weersomstandigheden er op dat moment aanleiding toe gaven. Uit eigen ervaring en diverse getuigenissen blijkt dat onweer niets te maken heeft met het geluid, gezien het feit dit net zo goed voorkomt tijdens dagen met een stralend blauwe lucht.

Met de data van getuigen op de lijn van Haarlem, Purmerend, Stede Broec, Leeuwarden en Lioessens konden we in 2009 vaststellen dat het geluid zich steeds in noord-

noordoostelijke richting verplaatst en deze route in ongeveer één uur aflegt. Een kleine rekensom leert ons dat het geluid met een snelheid van rond de 150 km/u reist.


Opmerkelijk daarbij is dat de lijn waarop het door tientallen getuigen in het oosten van de VS gehoord is, overeenkomt met de richting waarop het zich boven Nederland voortbeweegt.

Volgens onze schattingen zou het, indien het om een object gaat, enorme afmetingen moeten hebben. Gezien de omtrek die het geluid beslaat en de tijd/afstand die het aflegt, komen wij op een minimale omvang van verscheidene kilometers. Wellicht wordt het geluid ook niet geproduceerd door een vorm van aandrijving, maar is het slechts de luchtverplaatsing die het teweeg brengt.

Wij stelden destijds dat we hier te maken zouden kunnen hebben met een gigantisch groot gecloaked (onzichtbaar) toestel, en aan reacties van andere getuigen te lezen zijn wij zeker niet de enigen die dit tot de mogelijkheden achten.

 Bron: dutchamazingnewsblog

Voeg toe aan: