Zoeken
 


EHEC uitbraak mogelijk gevolg van experimenten Duitse overheid ?

Laatste wijziging: dinsdag 7 juni 2011 om 09:00, 3120 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 7 juni 2011

In Duisland zijn er aanwijzingen gevonden dat de uitbraak met de levensgevaarlijke EHEC darmbacterie, die al aan 17 mensen het leven heeft gekost, mogelijk het gevolg is van overheidsexperimenten. Een noord Duits onderzoekslaboratorium zou in het kader van een geheim project om Duitse soldaten in Afrika te kunnen beschermen tegen gemuteerde bacteriën 'stomtoevallig' een bacteriënstam gekruist hebben die 'totaal onverwacht' een dodelijke epidemie heeft veroorzaakt. Diverse Europese legers experimenteren overigens al sinds de jaren '60 met de E.coli bacterie. Zo lieten de Britten in 1965 en 1967 in het geheim een variant los op de bevolking van Swindon en Southampton.

Duitsland is één van de weinige landen waar het leger geen agressieve biowapens ontwikkeld - althans, niet officieel. Wel wordt er onderzoek gedaan naar de beste bescherming voor soldaten die in het buitenland worden ingezet en die daar mogelijk te maken krijgen met biologische wapens. Bij dit onderzoek worden bestaande bacteriënstammen gekruist en worden nieuwe varianten ontwikkeld. Volgens internationale verdragen moet dit soort onderzoek altijd worden gemeld. Dat gebeurt vaak, maar niet altijd, vooral niet als er een antibiotica-resistente variant wordt ontwikkeld en pas daarna gekeken wordt naar te ontwikkelen beschermingsmaatregelen.

Uit onderzoek blijkt dat de EHEC bacterie die in noord Duitsland voor een uitbraak zorgde voor 93% bestaat uit het DNA van een bacteriestam uit de Centraal Afrikaanse Republiek. Het Duitse leger zou op een locatie in noord Duitsland juist met deze variant hebben geëxperimenteerd. Dat kan onmogelijk toeval zijn, zeker niet nadat bleek dat 17 mensen die ziek zijn geworden in hetzelfde restaurant in het Noord-Duitse Lübeck hebben gegeten (3).

De Duitse regering zal dit gegeven ongetwijfeld fel bestrijden, omdat ze anders de hele Duitse bevolking -en de Europese landen waar mensen die in Duitsland hebben gegeten ziek zijn geworden- heel wat uit te leggen heeft en zal moeten erkennen dat het 'veilige' onderzoek naar biologische wapens net zo lek is als de Fukushima kerncentrale in Japan.
 
De eerdere verdachten van de uitbraak van de EHEC darmbacterie -biogasinstallaties, mest, de 'fecaliën jihad', Spaanse en Nederlandse tuinbouwers- kunnen dus hoogst waarschijnlijk weggestreept worden. De werkelijke oorzaak zou heel goed een kruising kunnen zijn die afkomstig is uit een onderzoekslaboratorium van het Duitse leger. (1)
 
Experimenten in Europa
Voor de reguliere media zijn dit slechts complottheorieën, maar ook in andere Europese landen worden al tientallen jaren dergelijke gevaarlijke experimenten verricht, soms zelfs door scholieren. Zo veranderen 17 jarigen in Frankrijk al sinds 2002 het DNA van E.coli bacteriën - gewoon in het klaslokaal. Inderdaad, doodgewone Franse scholieren weten al bijna 10 jaar hoe ze een E.coli bacterie resistent kunnen maken tegen antibiotica. Dit jaar ontstond er enige commotie omdat men zelfs 15 jarigen met de E.coli bacterie wilde laten experimenteren. Tegenstanders zijn bang dat zo'n resistente bacterie dan heel gemakkelijk naar de buitenwereld kan ontsnappen.
 
De Britten probeerden al in 1965 en 1967 een E.coli variant uit door deze -vanzelfsprekend in het geheim- op de bevolking van de steden Swindon en Southampton los te laten. Dat blijkt althans uit officieel vrijgegeven documenten van het ministerie van Defensie in Londen. Deze geheime tests met biowapens zou 'zeer succesvol' zijn geweest.
 
Toch een bio terreuraanslag?
Ondertussen probeert de Duitse regering inderdaad uit alle macht de biowapen-test of -aanslag verklaringen als belachelijke complottheorieën weg te zetten. Net als in vrijwel alle andere landen wordt daarbij de reguliere massamedia ingezet, zelfs het ooit wereldwijd gerenommeerde Duitse blad Die Welt. Daarbij worden wetenschappers aangehaald die natuurlijk alleen de officiële overheidsversie van de gebeurtenissen onderschrijven.
 
Twee dagen later haalde Die Welt -wellicht door de feiten gedwongen?- echter een hygiëne expert aan die verklaarde dat het wel degelijk toch een aanslag geweest zou kunnen zijn. Als zelfs Franse scholieren zo'n wapen kunnen maken, dan lijkt het niet meer dan logisch dat ook deze mogelijkheid serieus wordt onderzocht.
 
 
Xander
 
(2) KOPP Online  
(3) NU.nl


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: