Zoeken
 


Politie Barcelona jaagt betogers uiteen

Laatste wijziging: vrijdag 27 mei 2011 om 13:54, 2097 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 mei 2011

BARCELONA - De politie heeft vrijdag met rubberen kogels geschoten op tientallen mensen die in Barcelona betoogden tegen de crisis in Spanje. Ook gebruikten agenten de wapenstok om de circa vijftig betogers uiteen te drijven.

Een kampement van honderden betogers op Plaza de Cataluña was opgebroken en circa vijftig betogers blokkeerden zittend op straat de vuilniswagens, die het plein hadden schoongeveegd.

Op de Spaanse televisie was te zien hoe agenten betogers over de grond sleurden en geweld gebruikten om de groep van straat te halen.

De betogers maken deel uit van de landelijke beweging, die sinds 15 mei op verscheidene plaatsen in het land betoogt tegen de hoge werkloosheid en tegen de bezuinigingen die de regering van de sociaaldemocratische premier José Luis Rodríguez Zapatero doorvoert.

Noot redactie:

De rest van Europa zal straks ook wel beginnen met massale demonstraties... het zal tijd worden zeg... weg met die gevestigde orde :-)

Ondertussen staan we er bij en kijken we nog steeds naar alle leed wat ze veroorzaken...we kijken niet alleen we accepteren het ook nog gewoon.... Ze kunnen mensen en landen net zo lang in een hoekje drukken totdat ze zichzelf eruit vechten....En wie is dan de terrorist?. Ook de mensen in NL laten zich steeds verder in een hoekje drukken... onze stem/mening zal de politiek een zorg zijn.... En heel veel weten ook gewoon niet beter.... onwetendheid is net zo gevaarlijk...Bron: nu.nl

Voeg toe aan: