Zoeken
 


Column: De psychologie van de Apocalypse

Laatste wijziging: dinsdag 24 mei 2011 om 16:07, 2806 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 24 mei 2011

Het is nu 22 mei, en we zijn er nog steeds. Dat klinkt een beetje als een cliché, maar ik zie dit toch als een teken des tijds. De amerikaanse dominee die uitgerekend had dat 21 mei de “rapture” zou zijn zal zich nu waarschijnlijk afvragen waarom hij niet meegenomen is en waarom uitgerekend hij nu de 163 dagen hel moet gaan doormaken op aarde. Iedereen die achtergebleven is zal de Apocalyps op 21 october mee gaan maken. (Wat weer heel dicht bij het eind van de mayakalender volgens Calleman komt, 28 october.) Uiteraard heeft de dominee dat “zorgvuldig” uitgerekend. Als je op zijn site kijkt en zijn uitleg leest, wordt je een beetje teleurgesteld. Het is net een kinderberekening: De vloed van Noah was 4990 BC, en 7 goddelijke dagen van 1000 jaar later brengt ons in 2011, en toevallig begon de zondvloed ook nog eens op 21 mei. Goed gerekend, een tien voor het optellen. En of de zondvloed dan 4990 AD was wordt niet aangetoond, dat moeten we maar geloven. En dit was zelfs niet zijn eerste berekening, zijn eerste berekening kwam uit in de negentiger jaren, en was een rekenfoutje.

Natuurlijk is de dominee niet de enige met zijn voorspellingen. Velen zijn hem al voorgegaan en hebben uit de bijbel hun eigen voorspellingen gedaan over het eind der tijden. Het voert te ver om ze hier allemaal op te noemen, maar het zijn er heel wat. De bijbel leent zich uitstekend voor allerlei voorspellingen, vooral ook omdat het hoofdstuk Openbaringen heel cryptisch geschreven is. Wat ook belangrijk is, is dat de bijbel gelezen wordt door een groot deel van de mensheid. Volgens statistieken was in 2000 ongeveer 33% van de mensheid christen, (en dus beïnvloed door de bijbel). Daarnaast was er 22% moslim (die beïnvloed worden door de Koran), en nog eens 20% hindoe en boeddhist. Daarmee heb je ruim 70% van de mensheid in de ijzeren greep van de religie.

Elk van deze religies heeft zijn eigen apocalyptische voorspellingen. Die van de bijbel en ook die van de moslims komen in dit tijdperk uit. Ook de lange telling kalender van de Maya eindigt in dit tijdperk, en die van allerlei andere oorspronkelijke volkeren ook (Hopi, Aztec, enzovoorts), waarmee je in totaal akelig dicht bij de 100% van de wereldbevolking komt. Feitelijk mag je concluderen dat er in bijna de gehele mensheid iets voorgeprogrammeerd is, een apocalyptisch “eind van de wereld” programma. Dit is dus iets om serieus rekening mee te houden! Het zijn dus niet een stelletje apocalyptische gekken, maar het is iets wat wereldwijd “uitgezet” is.

Waarom zou dat gedaan zijn, als dit “uitgezet” is?

Uitgaande van de redenatie dat wij als mensheid gegijzeld worden op deze planeet door een buitenaards ras, kan je zeker de conclusie trekken dat dit opzettelijk gedaan is, met een bepaalde reden. Trouwens als je niet gelooft in de gijzeling door een buitenaards ras, dan zou je je zeker zorgen moeten maken, want als de hele mensheid iets gelooft, gaat het zeker gebeuren! Maar terug naar de gijzeling gedachte. Tot nog toe begrijpen wij ervan dat die gijzeling puur om onze energie gaat, wij worden als batterijen gebruikt. Het is in dat geval erg nuttig om ons bang te maken, en zo onze energie af te tappen. Volgens die redenatie werkt zo’n apocalyptische voorspelling heel goed, mensen worden bang en produceren zo weer meer energie. Je moet het ook waarschijnlijk maken, dus zorgen dat meer mensen je geloven. Dat wordt dus ook gedaan; we ondergaan allerlei (kunstmatig opgewekte?) rampen zoals aardbevingen en overstromingen en tsunamis, en daarnaast worden we nog eens extra bang gemaakt met globale opwarming waardoor we nog meer onderdrukt kunnen worden en nog meer energie opleveren.

Stel dat er niets gebeurt. Ondanks dat hele spectakel kan je je toch voorstellen dat op de lange duur de mensheid zijn angst weer verliest, zo van och er gebeurt toch niets en die globale opwarming is gewoon een normale klimaatverschuiving. Op een moment zakt de geproduceerde energie dus weer in en moeten onze overheersers weer wat anders gaan bedenken.

Stel nu dat er wel iets gaat gebeuren. En bekijk dat eens puur vanuit de energie gedachte. Als er opeens iets gebeurt wat niemand ziet aankomen, zo snel dat niemand het door heeft, dan zal dat weinig energie opleveren. Mensen raken in een shock en sterven abrubt. Dat is dus niet slim om te doen vanuit energie oogpunt.

Maar als je het nu voorbereidt, is het een ander verhaal. Als je lang van tevoren voorspellingen programmeert in alle religies en overlevering kunnen mensen al lang van tevoren bang worden. Als je dan ook voor het eind al begint met allerlei rampen in beeld te brengen door middel van films, spelletjes en wat voor media dan ook, dan kan je mensen al laten zien hoe bang ze moeten worden, en kan je zelfs gelijk al wat extra energie aftappen. Denk hierbij aan films als Deep Impact, 2012 en talloze rampenfilms, en ook Mad Max, Eli, The Road en al die andere films over de tijd na een ramp! En als je dan ook van tevoren al zelf wat rampen organiseert en mensen suggereert dat het erger gaat worden en helemaal fout gaat lopen, dan kan je zelfs nog meer energie oogsten en bereidt je de mensen optimaal voor op wat er gaat komen. En als je dat allemaal goed gedaan hebt, dan heb je de maximale opbrengst als het echt gebeuren gaat.

Kijkend naar wat ik om me heen zie gebeuren denk ik meer aan het tweede scenario, denk ik dat er echt iets gaat gebeuren. Alles is er, de films om mensen voor te bereiden, de rampen zoals Japan, Katherina en de grote tsunami, de voorspellingen aan alle kanten, alles is op zijn plek. En daarnaast zijn er allerlei minder zichtbare tekens slechts voor diegenen die het willen zien: de zaadkluis om alle zaad te bewaren, geheime ruimteprogramma’s met kolonies op de Maan en Mars, manipulatie en selectie van beelden uit de ruimte, ondergrondse steden, voorbereiding van de “volgende generatie” hybride mensheid. Kortom er gebeurt vanalles achter de schermen. Je wilt het zien of je wilt het niet zien. Maar voor mij is het duidelijk. Ik zie het helder en heb mijn conclusie getrokken. En jullie?

RenéBron: goto2012.nl

Voeg toe aan: