Zoeken
 


complotfilm: Dood Diana was opzet

Laatste wijziging: maandag 9 mei 2011 om 15:54, 4691 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 9 mei 2011

Een complotfilm die vanaf woensdag op het Filmfestival in Cannes wordt vertoond, doet nu al flink wat stof opwaaien. De film, over de dood van prinses Diana, gaat er namelijk vanuit dat Diana niet door een ongeluk om het leven kwam, maar dat prins Charles en de rest van de familie plannen hadden haar te doden.

In 'Unlawful Killing' worden nooit eerder gehoorde audiofragmenten gebruikt waarin de prinses het over haar angsten heeft dat de familie het op haar heeft gemunt. Ze zou, een jaar voor haar fatale auto-ongeluk, een telefoongesprek met een vriendin hebben gevoerd, waarin ze zegt: 'Als je in de wereld waarin ik leef een sterke vrouw bent, heb je een probleem. Ik ben een enorm groot probleem voor mijn omgeving.'

De prinses zegt ook nog dat een van haar hobby's in leven blijven is.  In de film worden verder enkele samenzweringstheorieën naar voren gebracht, onder meer over de dokter die het eerst arriveerde op de plek van het ongeluk in de Parijse tunnel. Die zou volgens de film te lang gewacht hebben om Diana uit het wrak te bevrijden en naar een ziekenhuis over te brengen. Zonder die vertraging zou ze nog een kans op overleving hebben gehad.

De prinses zat samen met haar vriend Dodi Al-Fayed in de auto, toen ze op 31 augustus 1997 in de tunnel verongelukten. Op dat moment zat de Britse pers hen op de hielen. De Britse politie verklaarde na onderzoek dat het om een ongeluk ging.
 
Miljonair Mohamed Al Fayed, de vader van de overleden Dodi, komt naar Cannes om de première van de film bij te wonen, melden Britse media. 'Unlawful Killing' wordt verboden in het Verenigd Koninkrijk.



Bron: youtube.com

Voeg toe aan: