Zoeken
 


Need 4 Peace

Laatste wijziging: maandag 9 mei 2011 om 13:31, 3940 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 9 mei 2011

Menigeen verbaast zich over het gebrek aan tolerantie bij onze medemens, maar we hebben zelf vaak ook geen antwoord. Nu lijken de problemen zich steeds hoger op te stapelen. Van kleine, onnodige irritaties op straat tot oorlogen die zelfs vandaag de dag nog worden gevoerd. Mannen en vrouwen wiens vrijheden worden ontnomen en dagelijks in angst leven. Kinderen die zonder ouders moeten opgroeien. En dan nog de dreigende voedsel- en drinkwatertekorten, het  financiële debacle en een immer dreigende milieucrisis. Die zullen de chaos alleen maar vergroten. Kortom, het is tijd voor verandering. Het is tijd voor NEED4PEACE!

Aan een vreedzame wereld werken is een zware opgave voor een enkel persoon. Zeg maar gerust een opoffering. Maar verdeeld over een hele massa valt het alles mee. Daarnaast ontstaan er steeds meer social media platformen waar miljoenen mensen wereldwijd hun ei kwijt kunnen. Al begeeft het fenomeen zich doorgaans nog vooral op de oppervlakte. Deze nieuwste van alle nieuwe media is bijzonder krachtig en kan zelfs een revolutie ondersteunen, zoals recent in Servië, Tunesië en Egypte is gebleken.

Need4Peace wil dit krachtige medium als ideëel middel inzetten en hiermee bewustwording bevorderen voor de noodzaak van wereldwijde vrede. We willen mensen en bedrijven motiveren om een positieve bijdrage te leveren aan een vreedzame internationale samenleving. Hoe klein de bijdrage ook.

Need4Peace is ontwikkeld door twee idealistisch ingestelde internetcreatieven Jordy Wouters en Patrick Rosema. In augustus 2010 bedacht Jordy een ruw concept; een website met foto’s van mensen die het welbekende vredesteken geven. Hiermee was de geboorte van Need4Peace een feit. Beide heren bundelden hun krachten en het concept werd uitgewerkt tot wat er nu staat. Het uitgangspunt was mensen de mogelijkheid bieden om een bijdrage te leveren aan het helpen verbeteren van onze wereld. Niet alleen, maar samen. Veel mensen hebben geweldige plannen, groot of klein. Maar ze hebben niet altijd de connecties of de middelen om ze uit te voeren. Zo ontstond het idee om bedrijven de mogelijkheid te geven om vredesprojecten, bedacht door willekeurige mensen,  te sponsoren. Bedrijven hebben vaak wel de middelen, maar misschien niet altijd de goede ideeën. Need4Peace brengt middels haar platform mensen en bedrijven bij elkaar en biedt een spreekbuis voor iedereen die wil laten zien dat zijn of haar hart op de juiste plaats zit. 

 Bron: need4peace

Voeg toe aan: