Zoeken
 


Wat kom jij hier eigenlijk doen?

Laatste wijziging: donderdag 5 mei 2011 om 16:09, 4070 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 mei 2011

Heb jij er wel eens over nagedacht? Is het bij jou wel eens duidelijk geworden? Kun jij het pakken, benoemen? Weet jij wat jouw doel in dit leven is? Weet jij welk paadje je moet lopen, om daar te komen waarvoor je hier in dit leven bent? Eigenlijk best raar hè, dat we spreken van een doel in het leven. Wat is je doel? En dan, wat als je het gevonden hebt, als je er bent? Ga je dan dood? Het lijkt me dat je dan beter niet je doel kunt bereiken. Beetje op afstand houden maar.Of steekt het wellicht anders in elkaar?Ik denk het zelf wel namelijk. We hebben gekozen voor dit leven, met een eigen doel. Dat kan al in de eerste kinderjaren voldaan zijn, maar het kan ook heel lang op zich laten wachten. Je zult wellicht veel hindernissen tegenkomen, of het ontvouwt zich op eenvoudige wijze voor je. 

Zo wist ik van kind af aan al dat ik schrijver ging worden. Ik genoot toen ik nog vóór de lagere school het alfabet mocht leren en ik las dan ook al heel vroeg boeken. Woordjes waren me heilig en dat zijn ze nog steeds. Schriftjes en pennen, ik kon er niet genoeg van hebben. Ik kan daar nu nog steeds enorm van genieten. Op de lagere school schreef ik kleine verhaaltjes, op het voortgezet waren gedichten voor mijn vriendjes het mooiste wat er te schrijven viel. Toen ik tegen de twintig liep lag er een eerste boekje geschreven. De uitgeverijen hebben er nooit brood in gezien. Als ik het terug lees denk ik:  “Ja logisch ook”. De kwaliteit was ver beneden peil, de verhaallijn zwak en de personages verre van uitgediept.

Maar de drive is altijd gebleven. Schrijven, weten vanuit mijn innerlijke Ik dat ik schrijver ben. Geen hoogdravende literaire schrijver, maar wel een schrijver met een vlotte pen, heldere taal en makkelijk te lezen. Dat is mijn schrijversprofiel. Daar sta ik voor, en ik kijk niet op naar anderen die allemaal ingewikkelde zinnen en woorden gebruiken. Heel mooi en knap, dat zeker, maar daar pas ik niet in, en ik houd graag vast aan mijn eigen gevoel en kwaliteiten. 

Er is rust voor nodig om je doel inzichtelijk te krijgen en dan daadwerkelijk ook  nog uit te voeren. Balans, een mooi woord wat je vandaag de dag veel hoort. Balans. Zorgen dat je rust krijgt in je leven, rust om naar jezelf te kijken, om bij jezelf te rade te gaan wat je hier nu eigenlijk komt doen in dit leven. Niet op laten slokken door de wereld om je heen, maar in stilte de antwoorden vinden, en je doel inzichtelijk krijgen. Voor sommigen is het omgaan met verlies hun doel, anderen ontdekken dat ze eigenlijk ontwerpers zijn, of er zijn voor anderen kan ook een doel zijn, weer andere mensen beseffen dat ze iets in de natuur zullen gaan doen… er zijn vele doelen te benoemen. Rust en balans geeft je die inzichten. 

En wat levert het je op, als je je doel duidelijk hebt? Voldoening, een bijzonder gevoel. Te weten en te voelen dat je dat gene aan het doen bent waar je zelf, vanuit je Ik, voor gekozen hebt. Het complete gevoel van Zijn, van nut. Een stuk berusting en overgave. Geen gezoek meer, geen dwaas rondrennen op deze aardbol, maar gericht aan je doel kunnen werken.

Het geeft je zo veel energie en kracht als je weet waar je mee bezig bent. Je stimuleert je eigen geluksgevoel. En nee, je gaat niet dood als je je doel bereikt hebt. Door het halen van je doel, ontstaat er een groter geheel. Je bent één met jezelf geworden, je hebt jezelf gevonden en je kunt vanuit je totale kracht verder met het stuk wat je doel heet. Oneindig ver groeien en doorgaan. Jezelf doen verbazen over je eigen talenten en vindingrijkheid. Tevreden zijn met wat je hebt bereikt en genoegen nemen met hetgeen er is. Het biedt je rust en daar tegenover een dosis enthousiasme en kracht. Je doel biedt je veel, heel veel.  

Voor mij was hij al duidelijk als klein meisje. En voor jou? Neem eens de tijd, pak eens je rust en ga eens zoeken … Wat is jouw doel?


Diana Hendriks, www.delemniscaat.nl

Attentie: aquariusage.comBron: delemniscaat.nl

Voeg toe aan: