Zoeken
 


Complot: Osama is al in 2002 overleden aan een nierziekte

Laatste wijziging: donderdag 5 mei 2011 om 16:05, 3471 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 mei 2011

De omstandigheden rond de dood van Bin Laden maken de mystificatie alleen maar groter. Bereid je voor op een stortregen aan complotten.

Nog voor hij goed en wel een zeemansgraf had gekregen werd de dood van Osama bin Laden al in twijfel getrokken. Toevallig dat hij precies 66 jaar stierf nadat Hitler werd doodverklaard, een dood die nog steeds is omgeven met vraagtekens.

De complotdenkers gingen helemaal los toen bleek dat Bin Laden een zeemansgraf had gekregen. Volgens het Witte Huis werd Osama met islamitisch gebruik in het achterhoofd binnen 24 uur na zijn dood begraven, op zee. Moslims moeten inderdaad binnen een etmaal begraven worden, maar zeemansgraven zijn helemaal niet gebruikelijk en enkel toegestaan als de dode op zee is overleden en niet op tijd aan land kan worden gebracht. Osama stierf diep landinwaarts in Abbotabad. De enige andere islamitische uitzondering voor een zeemansgraf is als gevreesd wordt dat de vijand het lichaam opgraaft en verminkt.

Online wijst menigeen erop dat het wel erg opvallend is dat zoveel rekening wordt gehouden met de laatste wens van staatsvijand nummer 1. Amerika nam de islamitische traditie in het verleden helemaal niet zo nauw. De lichamen van Uday en Qusay (de zonen van Saddam Hoessein) werden pas na elf dagen door de Amerikanen vrijgegeven, dus waarom moest Osama’s lijk nou zo snel worden gedumpt?

Bevroren
Het excuus dat Osama’s graf een bedevaartsoord voor extremistische moslims zou worden houdt ook geen stand. Het strookt niet met de strenge Wahhabistische leer die Bin Laden aanhing. Wahhabisten (waaronder Saoedische koningen) worden in een ongemarkeerd graf begraven. Dat gebeurde ook met de Jordaanse terrorist Al-Zarqawi, de Al-Qaida-leider in Irak. Toen zijn overblijfselen niet door Jordanië werden geaccepteerd, kreeg hij in Irak een anoniem graf.

Complottheorieën doen het doorgaans goed in de moslimwereld. Onderzoek van het Pew uit 2006 toonde aan dat de meerderheid van de Egyptenaren, Indonesiers, Jordanezen en Turken niet geloofde dat Arabieren achter de aanslagen van 9/11 zaten.

Maar ook in het Westen vinden ze genoeg publiek. Een van de bekendste Amerikaanse complotdenkers Alex Jones plaatste op zijn site Infowars.com uren na het bekend worden van de dood het bericht ‘Government had Osama Bin Laden frozen for years’. Volgens Jones is Osama al in 2002 overleden aan een nierziekte en is dat lijk nu uit de vriezer getrokken.

Als overheid lijk je niet van complotdenkers te kunnen winnen. De resultaten van de DNA-test die de Amerikanen hebben afgenomen worden vast ook betwijfeld. De officiële beelden van Osama’s lijk die nog naar buiten moeten komen: nep natuurlijk. Dat de taliban de dood ontkennen is ook niet zonder reden.

Bij sommige mensen gaat geen enkele officiële lezing erin. Neem Peter Vereecke van de Belfort-Group die zegt te strijden voor de waarheid. Hij mailt: ’Als jullie nu niet duidelijk maken dat het hier om een gigantische, o zo doorzichtige leugen gaat dan vrezen wij het ergste voor jullie geloofwaardigheid.’Bron: depers.nl

Voeg toe aan: