Zoeken
 


Het begin van de rest van je leven

Laatste wijziging: donderdag 5 mei 2011 om 08:40, 3101 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 mei 2011

Ik borrel en ik bruis en oh wat vind ik het spannend allemaal. Op 3 juni vindt de eerste editie van Tessa’s Live Column plaats op Landgoed Beukenrode in Doorn. Voor mij en Wiljo is het tijd voor een volgende stap: naar buiten treden, mensen ontmoeten. Ben jij ook klaar voor de volgende stap? Klaar om van binnenuit te gaan ervaren hoe groot je kracht is? Je eigen synchroniciteit scheppen. Ervaren dat alleen jij al een wonder bent. Laat staan de wereld om je heen en het universum, waarvan jij het middelpunt bent.

Wij gaan jou niet zeggen hoe het moet. Wat wij doen is je aansteken met ons enthousiasme en je informeren. Jou een ander perspectief aanreiken. En we geven je richtlijnen, tips en oefeningen om bij datgene te komen wat gewoon in jou zit. Verder leren we van jou en van elkaar; we dragen immers allemaal een stukje van de kosmische puzzel wat bijdraagt aan de groei van ons allemaal.puzzel_handhart

Leuk als je er op 3 juni bij bent!

 

Vanmorgen stond ik voor de spiegel in de douche te tutten. Ik kijk mezelf aan en zeg hardop: ‘Hoi Janosh. Ik wil je even weten dat ik er klaar voor ben.’ Verder niks. Gaat vanmorgen mijn telefoon om 11:11 uur. ‘Met Janosh. Hoe gaat het met je? Ik wilde je even laten weten dat we weer gaan beginnen. Ik heb zoveel nieuwe ideeën.’

Het geheim van het Geschenk
Ik schreef vorige week al: de magie komt eindelijk LOS. En zo voelt het ook. Maar daar moet ik aan toevoegen dat vooral ik degene was die moest loslaten. Misschien is dat wel het geheim van het Geschenk: ‘Hoe meer je loslaat, hoe meer je ontvangt.’ Ik kan je zeggen dat ik me nu echt – zeker na mijn ervaring met Happinez – werkelijk vrij voel. Zo vrij als een vogel om te gaan en staan waar ik maar wil. Waar de wind mij toe leidt. Het is zo gek… mijn financiële situatie… je kent het wel, maar ik voel me de laatste tijd zo rijk van binnen. Mijn hart zegt namelijk dat ik op de goede weg ben, ik mag zoveel mooie dingen horen en zien van daarboven, waardoor ik ook word gesterkt dat ik op de goede weg ben: de weg van het Hart.

Niets is wat het lijkt
Ik geloof dat dit mijn grootste drijfveer is: om met mensen te delen wat ik ervaar, hoe ik met mezelf en het dagelijks leven omga en dat het klopt: The Universe Is Magic and so are YOU. Het is zo onwijs gaaf om dit in de praktijk te ondervinden. Het is zo mooi om een ruimere werkelijkheid te ervaren, dat zich met de dag wat meer ontvouwt. En je blijft je steeds opnieuw verwonderen, als een kind dat voor het eerst sneeuw ziet. Het zou voorpaginanieuws moeten zijn. Maar je hebt al aan het nieuws gemerkt dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. Misschien vind je dat hele verhaal met de dood van Osama Bin Laden ook zo’n poppenkast. Of niet, maar dan raad ik je aan eens buiten de gebaande paden te treden. Knoop goed in je oren:

NIETS IS WAT HET LIJKT.

 

Geen objectieve werkelijkheid
oog-zw-w2Dat geldt ook voor alles wat je om je heen ziet, alles wat je in het nieuws leest, alles wat er in de wereld gebeurt en het geldt ook voor jou: je bent niet wat je denkt. Dat is meteen het goede nieuws van dit alles. Want als niets is wat het lijkt… zou het dan zo kunnen zijn dat er geen objectieve werkelijkheid bestaat? Als niets echt is, niets vaststaat, de Aarde dus geen levenloze rots is en jij niet je lichaam bent, wat betekent dit dan voor jou en de rest van je leven? Daar zijn geen woorden voor. Simpelweg omdat iedere ervaring uniek is en omdat het op Aarde nog niet eerder mogelijk was deze evolutiesprong te maken. Allerlei oude profetieën stoppen niet voor niets na 2012. Niemand weet wat er dan precies gaat gebeuren. Het is aan jou en mij om dat nu te gaan ervaren. Om dit avontuur aan te gaan. ‘Heb je er zin an?’

Mens van de toekomst
Wiljo en ik willen iedere maand een Tessa’s Live Column gaan organiseren. Gewoon maar eens kijken wat er dan gebeurt. Het voelt vooral heel goed om te doen. Alsof de tijd er nu rijp voor is. Voor Wiljo ook een hele nieuwe stap. Zo lang als ik hem ken vraagt hij eens in de zoveel tijd aan mij: ‘Tessa, hoe zou jij het nu omschrijven wat ik precies doe?’ Dat is lastig. Misschien geldt hier hetzelfde als voor de oude profetieën: je kunt het nog niet verwoorden. Woorden zijn te beperkt. Wie Wiljo is en wat hij doet moet je zelf voelen en ervaren. Ik mag van hem niet zeggen dat hij een ‘gave’ heeft; ook de woorden medium of paragnost dekken de lading niet. Misschien zou je Wiljo kunnen zien als een mens van de toekomst.

 Wat ik van hem heb gekregen
‘Toekomst’, moet ik eigenlijk zeggen. Alles is immers ‘NU’. Zucht. Woorden zijn echt behelpen. Wat gebeurt er als je zo hard aan jezelf hebt gewerkt, dat je helemaal in je eigen kracht staat en je tot wonderen in staat bent? Dan wil je dit delen met andere mensen. Een dergelijk groot geschenk houd je niet voor jezelf. Zeker niet als je beseft dat alles één is. Dus Wiljo zou je een heel groot geschenk kunnen geven. ‘Wat geeft hij dan?’, vraag je je misschien af. Nou, hij zou je terug kunnen geven aan jezelf. Een groter geschenk is ondenkbaar. Het is in ieder geval wat ik van hem heb gekregen. Hij heeft me laten zien hoe ik toegang krijg tot datgene wat in mij zit. Vooral door een ander perspectief aan te reiken.

vrijheid6kkGoden in ballingschap
Voor mijn gevoel heb ik jaren ‘op slot’ gezeten. Dat klopt: ergens zijn we ook Goden in ballingschap. Tijdens Tessa’s Live Column gaan we je helemaal onderdompelen in dat andere perspectief. Gaandeweg ga je in sneltreinvaart merken dat je wordt ontketend. Was je eerst vooral gewend te denken in afscheiding, nu ga je leren te denken vanuit eenheid. Was je eerst vooral gewend de wereld om je heen te zien als ‘dingen’, nu ga je leren alles om je heen te zien als energie. Had je eerst het gevoel dat het leven je vooral ‘overkomt’, nu ga je leren om je eigen synchroniciteit te scheppen. Was de ‘buitenwereld’ eerst in staat om voor jou te bepalen wat je moet denken en voelen, nu ga je jezelf nieuwe, positieve overtuigingen eigen maken. Er komt letterlijk een nieuwe jij aan het licht. Angst smelt als sneeuw voor de zon.

Onvergetelijke ervaring
Weet je… ik kan nog meters tekst blijven schrijven… Maar mijn reis is ook jouw reis, alleen dan in jouw unieke verpakking. Als je nu het gevoel hebt echt eens van binnenuit te willen ervaren dat jij ‘het evenbeeld bent van de Schepper’… Deze woorden beginnen nu pas betekenis voor mij te krijgen. Je bent letterlijk een spiegel van de kosmos. Het is niet verwonderlijk dat je dan zult beseffen dat we met elkaar deel uitmaken van een kosmische gemeenschap. En dat er hulp is. Dat je nu al wordt geholpen. Je mag ons tijdens een Live Column alles vragen. Het gaat om jou en om ons. Ik weet zeker dat het een onvergetelijke ervaring voor je wordt. Ook al is het misschien anders dan je verwacht.

Ben je klaar voor de rest van je leven?
Zo ja, dan is het inderdaad tijd om elkaar te ontmoeten. Ook jij bent een onmisbare schakel in het netwerk waar wij allemaal deel vanuit maken. Wie we zijn en de wereld waar we zo naar verlangen zit gewoon in ons op ons te wachten. Het is de weg van ons hart, dat de ‘toekomst’ kent en die weg is veilig.

 

Liefs Tessa ☼Bron: youniverseismagic.com

Voeg toe aan: