'Ik heb hem zelf nog nooit gezien', waarschuwde hij, voor een fragment uit... The Lion King werd geprojecteerd. Obama stuurde nog een waarschuwing naar Fox News, de zender die de theorie over Obama's onwettelijk presidentschap met graagte verspreidde. 'Ik wil duidelijk maken aan Fox News dat dit een grap was. Het is niet mijn echte geboortevideo, maar een tekenfilm. Bel Disney als je mij niet gelooft. Zij hebben de 'originele lange versie'.

Michele Bachmann, een lieveling van de Tea Party, kreeg ook een veeg uit de pan. 'Ze wil president worden', zei Obama, 'nochtans heb ik gehoord dat ze in Canada is geboren...'

Donald Trump, een van de mogelijke Republikeinse presidentskandidaten op het diner, ging er de afgelopen dagen prat op dat hij het was die Obama had gedwongen zijn geboorteakte vrij te geven. 'En nu kan hij zich op de belangrijke dingen concentreren', aldus Obama, 'zoals daar zijn: was de landing op de maan wel echt? Of wat is er gebeurd met (de vermoorde rapper) Tupac?' Obama is er van overtuigd dat Trump 'echte verandering' in het Witte Huis zou brengen. En toonde een foto van het Witte Huis, omgebouwd tot casino, met Trump en enkele schaars geklede dames bij een jacuzzi.

Elke president sinds Calvin Coolidge in de jaren twintig woonde het jaarlijkse persdiner in het Witte Huis bij.

www.standaard.be/video

Noot redactie:

haha geef toe, humor heeft ie wel :-) ... echter voor 1 opgeloste complot krijg je er nu 2 voor terug. Is die geboortebewijs echt en waarom vergelijkt hij zichzelf eigenlijk met de lion king??!