Zoeken
 


Rode Kruis geeft toe: Geen humanitaire crisis in Gaza

Laatste wijziging: vrijdag 22 april 2011 om 13:12, 1760 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 22 april 2011
 
Gaza strand, zoals u dat in de reguliere media nooit te zien krijgt.
 
Mathilde Redmatn, de onderdirecteur van het Rode Kruis op de Gazastrook, heeft toegegeven dat er, in tegenstelling tot wat de Westerse media altijd beweren, geen humanitaire crisis in Gaza is. 'Er zijn genoeg producten in de supermarkten; er zijn restaurants en een mooi strand,' aldus Redmatn.

 

Het enige echte probleem op de Gazastrook is het gebrekkige onderhoud aan de infrastructuur en het tekort aan bijvoorbeeld beton, iets dat Israël niet wil doorlaten omdat uit het verleden is gebleken dat de islamitische terreurgroep Hamas dit onmiddellijk in beslag neemt en niet gebruikt voor het herstel van huizen, maar voor de bouw van bunkers en andere militaire installaties.
 
'Israël heeft het legitieme recht zijn burgers te beschermen. Dit recht moet wel in balans zijn met het recht van de 1,5 miljoen mensen die op de Gazastrook leven,' verklaarde Redmatn, die erkende dat Israël de blokkade van de Gazastrook heeft verlicht en het exportverbod deels heeft opgeheven.
 
'Raketaanvallen van de Gazastrook zijn in strijd met internationale wetten omdat het gericht is tegen burgers,' vervolgde de onderdirecteur. 'Daar houden we met Hamas een vertrouwelijke en bilaterale dialoog over.' Tevens zei ze dat het Rode Kruis om een ontmoeting heeft gevraagd met de al jaren door Hamas gevangen gehouden Israëlische soldaat Gilad Shalit. 'Als iemand z'n vrijheid wordt afgepakt dan heeft hij op zijn minst recht op contact met zijn familie. We zullen dat blijven vragen, maar we hebben niet de macht Hamas ergens toe te dwingen, omdat ze bang zijn dat Israël dan zijn verblijfplaats te weten komt.' (1)

Op onder andere deze site hebben we regelmatig laten zien dat de zielige TV-beelden afkomstig van de Gazastrook veelal in scène zijn gezet en enkel bedoeld zijn voor anti-Israëlische propaganda doeleinden, en dat de werkelijke levensomstandigheden in Gaza -met dank aan de wekelijks gestuurde honderden Israëlische vrachtwagens vol hulpgoederen- een stuk beter zijn dan in de meeste andere door Arabieren beheerste landen en gebieden.

Rode Kruis Jeruzalem biedt onderdak aan Hamas
Het Internationale Rode Kruis in Jeruzalem kwam onlangs in opspraak omdat de organisatie door Israël gezochte terroristen van Hamas onderdak en bescherming biedt. Drie terroristen werden afgelopen zomer door Israël uit Jeruzalem verbannen, maar vluchtten naar het kantoor van het Rode Kruis, alwaar ze ongehinderd hun activiteiten kunnen voortzetten. Zo hadden ze onder andere een ontmoeting met de Amerikaanse anti-Israëlische oud president Jimmy Carter (2).
 
 
Xander
 
(2) CBN News


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: