Zoeken
 


Google Video gaat op slot, red wat je wil redden

Laatste wijziging: vrijdag 22 april 2011 om 11:59, 5019 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 22 april 2011

Vanaf 29 april zijn filmpjes van Google Video niet langer af te spelen. De dienst is overbodig geworden nu Google YouTube ook al in huis heeft. Er is nog tot 13 mei de mogelijkheid om filmpjes te downloaden.

Veel successen heeft de videodienst van Google niet gekend. De zoekgigant begon ermee in januari 2005, maar besloot in oktober 2006 volgens het motto ‘if you can’t beat them, join them’ YouTube over te nemen. Het is inmiddels al twee jaar niet meer mogelijk om nieuwe filmpjes te uploaden naar Google Video. Maar omdat ze verdwijnen, geeft Google dus wel de mogelijkheid ze te downloaden.

Wat is nog de moeite waard om naar je harde schijf te kopiëren voor het te laat is? Het gros zal namelijk ook wel te vinden zijn op YouTube of concurrenten als DailyMotion, Vimeo en Metacafe. Nou, Google Video heeft veel langere documentaires online staan, die op YouTube – vanwege de tijdslimiet die daar gehanteerd wordt – niet te vinden zijn. Op Reddit wordt bijvoorbeeld aangeraden Fog of War binnen te halen. Ook de moeite waard: deze documentaire over Russische wetenschappers die zich in een van de reactoren van de kerncentrale in Tsjernobyl begeven. Hier staan nog tien documentaires opgesomd die de moeite waard zijn.

 Bron: nrc.nl

Voeg toe aan: