Zoeken
 


Innerlijke Wijsheid

Laatste wijziging: dinsdag 21 oktober 2008 om 13:20, 5351 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 oktober 2008

Wat is dat nu en waar komt dat dan vandaan?

We mogen ons trachten voor te stellen dat we al veel vaker een 'rondje aarde' hebben gedraaid. We zitten nu in wat we noemen een soort 'eindtijd' of 'shift'. Over de veranderingen die dit met zich meebrengt is al genoeg gesproken en we zijn er nog lang niet over uitgesproken. Bij elke nieuwe kosmische poort die zich opent, waarbij de nodige energieën op Moeder Aarde neerkomen zijn er weer mensen die gelukkig de symptomen kenbaar mogen maken die deze energie- stroom weer met zich meebrengt.

Vaak gaat dit namelijk niet bij elke mens als vanzelf. De nieuwe dna-codes worden niet bij iedereen even gemakkelijk 'geïnstalleerd' om maar even in simpele termen te blijven. Vaak is het namelijk zo dat er eerst weer wat in één van onze grofstoffelijke of fijnstoffelijke, ook wel etherische lichamen genoemd, dient te worden opgeschoond. Oude kwetsuren, het niet op kunnen komen voor ons zelf en dat is maar een kleine greep uit allerlei oude zaken die een mens op dient te schonen om verder te kunnen in het leven, of zelfs dus bij waar wij nu over praten een nieuwe stap binnen de persoonlijke spirituele ontwikkeling.

Door deze toename in bewustzijn zie je langzamerhand dat de mens een ruimere kijk begint te krijgen op wat er nu allemaal gaande is tussen hemel en aarde. Waar ook bij hoort dat ze eens buiten hun eigen al dan aanwezige religieuze gedachtegoed gaan kijken. Zodoende ook te weten komen over het boeddhisme en ineens een andere kijk op het leven krijgen. Op het feit dat de kans goed bestaat dat we niet slechts deze keer op aarde zijn maar er al vaker waren en waarschijnlijk nog wel vaker dan eens terug mogen/moeten komen. Tevens komt het besef om de hoek kijken dat alles wat je zelf in werking zet, ergens een weerklank heeft en dat je eens 'afgerekend' kan worden op wat je eens zei, dacht of deed. De wet van oorzaak en gevolg en de eerdere beschreven wet van incarnatie en reïncarnatie. Zodoende dus meerdere 'rondjes aarde' draaien.

Zoals we nu zelf ervaren is het hele leven een continue leerschool, er gaat geen dag voorbij of er wordt wel een groot of kleiner inzicht aan je wijsheid toegevoegd. Dat kan natuurlijk een levenswijsheid zijn of een spirituele wijsheid of ongeacht welke wijsheid. Zo kom je dus bij een optelsom van vele levens, een ontelbaar aantal levens. Dus je hebt een enorme schat aan innerlijke wijsheid vergaard. Deze optelsom wordt onze innerlijke wijsheid genoemd. En waarom is de ene mens wijzer dan de andere? Juist omdat deze dan dus al meer levens heeft doorlopen. Het is ook zo dat hoe 'ouder' onze ziel is des te makkelijker we ook uit dit 'reservoir' aan innerlijke wijsheid kunnen 'tappen'. Dit reservoir wordt ook wel het causale lichaam genoemd. De plek waar dat reservoir zich exact bevindt, daar zijn de meningen over verdeeld. De ene persoon zegt dat het aan een soort van onzichtbaar koord verbonden is met jouw informatiegedeelte binnen de Akasha Kronieken aan de ene kant en aan de andere kant verbonden is met je ziel, de andere persoon zegt dat het als een extra laag rond je aanwezig is zoals de andere etherische lichamen.

Waar het dan ook echter aanwezig mag zijn, het blijft een feit dat we ergens een informatiebron hebben waar we dus uit kunnen putten, mits we een goed contact hebben met onze innerlijke bron en hebben geleerd hoe te luisteren naar onze intuïtie. Want via je intuïtie komt de informatie binnen. Via die innerlijke stem. Vaak, als je goed oplet, is de eerste reactie die in je opkomt de meest zuivere en de enige ware. Tal van voorbeelden zijn daar voor aanwezig, echter is het niet nodig die te vernoemen want die hebben we hoogstwaarschijnlijk allemaal wel ervaren. Denk maar eens aan de keren dat je achteraf tegen jezelf hebt gezegd "Had ik nu maar naar mezelf geluisterd.

"Vaak bidden mensen met de vraag "God geef me de wijsheid die nodig is en de kracht." Beter zou zijn "God leer me naar mezelf te luisteren." En het echte luisteren doe je niet met je oren maar met je hart, en elke goede beslissing is er eentje die gemaakt is vanuit je hart en niet vanuit je hoofd. Probeer de antwoorden op je gebeden maar eens zo te zien "Als bidden praten met God is, dan is jouw intuïtie God die met jou praat!"Bron: Argusoog

Voeg toe aan: