Zoeken
 


Tekort aan elektronica uit Japan dreigt

Laatste wijziging: woensdag 20 april 2011 om 09:04, 1778 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 april 2011

TOKIO -  Mediagiganten als Mediamarkt en Saturn slaan alarm. Door de situatie in Japan zal er snel een te kort ontstaan op mobiele telefoons, televisies, laptops en koelkasten.

Japanse fabrieken en productiebedrijven hebben aangekondigd dat een vertraging op de levering van goederen niet te voorkomen is. Veel fabrieken in het noorden van Japan zijn door de aarbeving en tsunami verwoest. Ook de bezuinigingen vanuit de overheid op stroom zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de productie van nieuwe media apparatuur.

Tot op heden was er een aardige voorraad apparatuur, maar deze begint nu op te raken omdat de productie nog steeds stilligt op diverse plaatsen. Vooral Sony en Canon zijn hard getroffen, zo meldt Financial Times Deutschland.

Volgense Japanse experts is dit nog maar het begin en zullen nog veel meer bedrijven hinder ondervinden van de vermagerde productie op dit moment.Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: