Zoeken
 


Je eigen energieveld (her)vullen

Laatste wijziging: zaterdag 10 januari 2009 om 18:47, 2217 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 10 januari 2009

Er zijn wel eens momenten in ieders leven dat je met iemand in gesprek raakt en je voelt dat die persoon jouw energie "opzuigt'': tijdens conflictsituaties (bijvoorbeeld op het werk of in de privésfeer een ruzie) of met iemand die zichzelf in de slachtofferrol heeft gezet en jouw energie naar zich toe trekt. Je voelt dat ook, een soort uitgeblust gevoel.

Hoe kun je de energie weer terug krijgen die je jezelf door de ander hebt laten ontnemen?

Heel eenvoudig:
Visualiseer dat je tegenover de andere persoon zit, tussen jullie in staat een mooie roos, deze symboliseert de liefde, je doet dit vanuit de zuivere intentie van Liefde .

Je geeft jezelf in gedachten een kleur die op dat moment in je opkomt, bijvoorbeeld blauw.
De persoon tegenover je geef je in gedachten een andere kleur, bijvoorbeeld geel.

Dan laat je in gedachten jouw (blauwe) energie vanuit de kruin van de ander naar/in jezelf (via de kruin) terugstromen. Op een gegeven moment voel je vanzelf dat het genoeg is: de energie van jezelf die je bij de ander had geparkeerd is weer terug bij jezelf.

Daarna laat je de energie van de ander (in dit geval de gele energie) vanuit jou weer terugstromen naar degene die tegenover je zit (in gedachten). Op een gegeven moment voel je ook precies wanneer dat helemaal klaar is.

Je voelt het echt, daarna heb je weer meer energie. Dit werkt goed, ik spreek uit eigen ervaring.

 

Auteur: KaarVoeg toe aan: