Zoeken
 


Nederland onverklaarbaar fel tegen religie

Laatste wijziging: woensdag 6 april 2011 om 21:09, 4198 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 6 april 2011

TILBURG -  Nederland loopt in de hele wereld voorop als het gaat om het ontmantelen van religie en religieuze waarden. Nergens ter wereld gaat de „ontinstitutionalisering” van de religie zo snel als in Nederland. Godsdienstsociologen breken zich het hoofd over een verklaring voor dat verschijnsel.

Dat zegt theoloog Marcel Poorthuis, die woensdag zijn intreerede als hoogleraar interreligieuze dialoog aan de Universiteit van Tilburg uitspreekt. Zijn leeropdracht is nieuw voor Nederland en volgens Poorthuis „gecreëerd vanuit de actualiteit.”

„Mensen verlaten de zekerheden van de kerk, maar worden tegelijkertijd steeds fundamentalistischer in hun opvattingen over andersdenkenden, zoals moslims. Dialoog tussen de godsdiensten is nodig om de wereld leefbaar te houden”, aldus de hoogleraar.

Noot redactie:

Ja ja.. zekerheden hé....dialoog tussen godsdienten om wereld leefbaar te houden.... ja ja...gewoon stoppen met je religie...moet je eens kijken hoe leefbaar de wereld dan is... :-)Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: