Zoeken
 


40 procent van NU-lezers bezorgd om 3D

Laatste wijziging: donderdag 31 maart 2011 om 09:05, 3606 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 31 maart 2011

AMSTERDAM – 40 procent van de deelnemers aan een peiling op NU.nl maakt zich zorgen om de gevolgen van het kijken naar 3D-beelden.

Aan de peiling hadden donderdagochtend ruim 4700 mensen meegedaan. 60 procent maakt zich geen zorgen om de gevolgen van 3D, 40 procent geeft aan deze zorgen wel te kennen.

De zorgen worden gevoed door waarschuwingen van onder meer Nintendo. Het bedrijf dat vrijdag de Nintendo 3DS op de Nederlandse markt lanceert, waarschuwde eerder dat het langdurig bekijken van 3D-beelden zoals op de 3DS schadelijk kan zijn voor kinderogen.

Toshiba voegde zich later samen met andere tv-fabrikanten bij deze waarschuwing en liet weten dat als mensen een licht gevoel van hoofdpijn op voelen komen zij meteen moeten stoppen met het bekijken van 3D-beelden.

Onderzoek

Nederlands onderzoek bevestigde begin dit jaar deze waarschuwingen. Door 3D-games te spelen op apparaten als de 3DS, kan het evenwicht en de ontwikkeling van de bewegingswaarneming bij kinderen verstoord raken.

Fabrikanten van 3D-producten raden gebruikers over het algemeen aan regelmatig een pauze te nemen zodat de ogen rust krijgen. Discussies over 3D als oorzaak van hoofdpijn en oogklachten zijn begonnen na de lancering van de eerste 3D-films in de bioscoop, zoals Avatar.

Er zijn ook verschillende onderzoeken die schadelijke gevolgen van 3D-beelden tegenspreken.

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: