Zoeken
 


Invalide man genezen in Lourdes

Laatste wijziging: dinsdag 29 maart 2011 om 16:39, 3791 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 29 maart 2011

LOURDES - Een Franse invalide man is volgens de Rooms-Katholieke Kerk genezen tijdens een bezoek aan de Zuid-Franse bedevaartplaats Lourdes. Bisschop Emmanuel Delmas sprak maandag van een ''opmerkelijke genezing'' van de 56-jarige Serge François.

François had al jaren een gedeeltelijk verlamd linkerbeen. Zijn genezing in 2002 was volgens Delmas ''plotseling, compleet, duurzaam en niet in verband te brengen met een bepaalde therapie''. Volgens de bisschop is de genezing ''een persoonlijk cadeau van God aan deze man''. Het woord wonder nam de geestelijke niet in de mond.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat iemand door de kerk als genezen wordt verklaard na een bezoek aan Lourdes.

Vijf jaar geleden werden de regels voor het maken van zo'n claim wat afgezwakt, omdat de commissie die daarover ging steeds minder vaak een opmerkelijke genezing kon vaststellen. Artsen kunnen tegenwoordig immers beter uitleggen waardoor iemand beter wordt.

Sinds 1883, toen men begon met het bijhouden van de statistieken, stelden circa zevenduizend zieken dat zij genezen werden in Lourdes. Slechts 67 van de genezingen werden door de kerk tot wonder bestempeld. François is nummer 86, ondanks de veranderde kerkelijke terminologie.

Verschijningen

Lourdes is bekend geworden doordat de 14-jarige scholiere Bernadette Soubirous in 1858 achttien keer Maria zou hebben gezien in een grot.

Het plaatsje groeide door de verschijningen uit tot een van de bekendste katholieke bedevaartsoorden. Door de jaren heen hebben al meer dan 200 miljoen mensen het plaatsje bezocht.

Het water in Lourdes wordt een geneeskrachtige werking toegedicht. Critici houden het op bijgeloof.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: