Zoeken
 


Wetenschap of gevoel?

Laatste wijziging: dinsdag 29 maart 2011 om 08:47, 3425 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 29 maart 2011

De aarde is in rep en roer, dat weten we en zien we inmiddels wel, maar de reacties die er op worden gegeven en de verklaringen die we via de media te horen krijgen zijn ongelofelijk. Hoe kan het dat we zover zijn afgedreven van ons gevoel en we het alleen maar op een wetenschappelijke manier kunnen benaderen?

Waarom horen we bijna nergens over de cycli die de aarde om de circa 2000, 12600 en 107000 jaar doormaakt, waarbij er verschillende grote veranderingen plaatsvinden? Als de wetenschappers zich daar op zouden richten, dan is de klimaatsverandering bijvoorbeeld een begrijpelijk en logisch feit. Wij krijgen in Nederland een warmer klimaat, waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Want wat is warmte eigenlijk? Ik heb het al eerder gezegd; liefde. De zon is liefde.

Mogen wij dan niet ontzettend blij zijn met deze toenemende energie van liefde die ons helpt bij de schoning van onszelf en de aarde?

De aarde wordt opgelift naar een hogere trilling en dat merken we allemaal, alles wat donker is komt aan het licht op vele verschillende manieren. We moeten weer terug komen bij ons gevoel na lange tijd daarvan te zijn afgesloten. Het is de enige manier om grip en begrip te krijgen over wat er gaande is in de wereld.

Ik heb altijd gezegd, met name bij mijn eigen groeiproces; als ik het maar begrijp ook al is het soms moeilijk, dan geeft het me toch een rustiger gevoel omdat ik weet waarom de dingen zijn zoals ze zijn en het is fijn om jezelf te begrijpen of wat er in de wereld gebeurt.

De enige sleutel is die van je gevoel, daar vind je de rust en de antwoorden.

Vele mensen hebben door angst en pijn zich afgesloten van hun gevoel, maar iedereen die de moed heeft de pijn en het leed te verwerken en zijn gevoel weer durft open te stellen, zal alles van hemzelf en de wereld beter kunnen begrijpen, hoe moeilijk dat soms ook is. Je kunt situaties in je omgeving ook beter aanvoelen, de intenties van mensen achter hun gedrag, het geeft je duidelijkheid dat jijzelf in je gevoel het weet.

Als je dus de volgende keer weer een wetenschapper of iemand in je omgeving een verklaring hoort geven over waarom het er toch zo aan toe gaat in de wereld, probeer dan eens je eigen gevoel te raadplegen en vergeet je niet eerst los te maken van wat iedereen, de grote massa, vindt en denkt. Nee, ga gewoon eens af op je eerste impuls. Je zult tot verrassende conclusies kunnen komen. Het wordt interessanter, je wordt onafhankelijker, gaat zelf iets vinden, je vormt je eigen mening gebaseerd op je eigen gevoel en niet gebaseerd op het gevoel van anderen. Het zal je een rustiger gevoel geven meer te begrijpen van wat er om je heen gebeurt, niemand weet het voor jou, jijzelf bent schepper van jouw werkelijkheid en die kan maar beter getoetst zijn op jouw eigen gevoel met de gordijnen wagenwijd open.

Marjon



Bron: denieuwetijd.nl

Voeg toe aan: