Zoeken
 


Google krijgt eerste draadloos oplaadstation

Laatste wijziging: woensdag 23 maart 2011 om 19:19, 3289 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 23 maart 2011

Google krijgt op zijn Californische hoofdkantoor het eerste draadloze oplaadstation voor elektrische auto's.

Het draadloos oplaadstation, de Plugless Power ontwikkeld door Evatran, werkt doormiddel van inductie. De oplader werkt als een transformator:
-In het oplaadstation bevind zich een spoel. Door elektriciteit door de spoel te leiden ontstaat een magnetisch veld.
-In de auto bevindt zich een andere spoel. Het magnetische veld van het oplaadstation wekt stroom op in deze spoel. Zo kan de accu van de elektrische auto worden opgeladen.

De technologie is draadloos, maar het is wel noodzakelijk om de auto op korte afstand van het oplaadstation te parkeren voor de accu van de auto kan worden opgeladen. Dat Evatran het wel ziet zitten met de draadloze oplaadstations is ook te zien in het onderstaande filmpje. Hierin wordt het elektrisch rijden gepromoot en is maar heel kort de oplader te zien.

Google gebruikt het oplaadstation voor een aantal elektrische wagens die op het bedrijfsterrein blijven. Evatran wil zijn draadloze oplaadsysteem ook bij andere bedrijven testen. Ze hopen de oplader in 2012 ook voor consumenten op de markt te brengen.

Bron: Evatran
Foto: fragment van het filmpje van EvatranBron: clubvan30.nl

Voeg toe aan: