Zoeken
 


Theezakje zuivert drinkwater in Afrika - Bronwater niet meer nodig

Laatste wijziging: dinsdag 22 maart 2011 om 15:12, 2824 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 maart 2011

Geen verpakt drinkwater meer voor Afrika? Onderzoekers uit Zuid-Afrika hebben een waterzuiverend, nanotech theezakje, dat minder dan de helft van een cent kost, gemaakt. Makkelijk mee te nemen en het werkt direct. Het waterzuiverende theezakje klinkt als het beste idee sinds gesneden brood.

Hoe werkt het theezakje voor drinkwater?

Het theezakje werkt als een mini-waterfilter: ultra-dunne vezels filteren schadelijke stoffen uit je drinkwater, terwijl koolstofkorrels de bacteriën doden. Je stopt het theezakje in de hals van een fles water en je drinkt het water er doorheen. As simple as that!

Marelize Botes, een microbiologisch onderzoeker van de Zuid-Afrikaanse Stellenbosch Universiteit zegt: “De nanovezels zijn biologisch afbreekbaar en hebben geen schadelijke gevolgen voor het milieu hebben. De grondstoffen van de theezakjesfilter zijn niet giftig voor de mens. ”

Kosten theezakje

Het theezakje kost minder dan een halve cent. Voor de armsten in de wereld kan dit nog te duur zijn – maar voor de NGO’s?

Attentie: thee-blog.nlBron: wetapwater

Voeg toe aan: