Zoeken
 


Is de verloren stad Atlantis gevonden?

Laatste wijziging: woensdag 16 maart 2011 om 16:21, 5955 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 16 maart 2011

Een internationaal team van onderzoekers, waaronder drie Canadese wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de beeldvorming en Archeologie zegt dat waarschijnlijk de legendarische verloren stad van Atlantis in het afgelegen moerasgebied van het zuidwesten van Spanje is ontdekt. Alberta geofysicus Paul Bauman, heeft samen met twee collega's uit Calgary, verschillende ondergrondse structuren

gevonden. Dit door de VS geleide onderzoek is gericht op het oplossen van een van de meest duurzame archeologische mysteries van de wereld. Nu we in deze tijd veel tsunami's en aardbevingen meemaken op aarde, komen deze wetenschappers tot de conclusie dat Atlantis door een zeebeving en een grote tsunami omver is geworpen en dat op Europees grondgebied. De vermeende identificatie van Atlantis op het vasteland van Europa zal in een National Geographic-televisie special worden weergegeven  via de mythe van de Griekse filosoof Plato die deze gebeurtenis 2.400 jaar eerder beschreef. Ondanks het eeuwen lang speculeren over de vraag of Atlantis echt bestaan heeft of dat Plato's ontdekking van een mythische koninkrijk "opgeslokt door de zee", hebben tal van theorieën over de mogelijke locatie van de overstelpte stad werden de verhalen verspreid en in de moderne tijd is de optie door gerenommeerde onderzoekers en secundaire pseudo-geleerden altijd open gebleven.

 

 

Atlantis op Spaans grondgebied

De laatste poging om de verloren stad te vinden is in 2004 begonnen, toen de Duitse natuurkundige Rainer Kuhne afwijkende eigenschappen in satelliet-foto's vond van het wad bij de monding van de rivier Guadalquivir in Spanje, ten noordwesten van de hedendaagse stad Cadiz had gespot. Het gebied ligt dicht bij de Straat van Gibraltar, wat de geleerden hebben aangeduid als de "Zuilen van Hercules" die werden door Plato beschreven over de locatie van Atlantis. Het grondbewijs op de Spaanse websitesite, geleid door de Universiteit van Hartford archeoloog Richard Freund, vond de plaats in de afgelopen jaren en er werd een National Geographic documentaire gefilmd. De plek is "de best mogelijke kandidaat die ooit is ontdekt met de meeste aanduidingen van het bewijs," Freund vertelde dat de Hartford Courant van vorige week.

 

 

Een overvloed aan archeologische schatten

Hij heeft ook gewezen op intrigerende voorwerpen die ontdekt zijn ten noorden van Spanje, waar vluchtelingen uit een ondergelopen kustplaats zich zou hebben verplaatst en de kunstwerken van een "monument" in de natuur, misschien ter herdenking van een verloren stad zijn opgegraven. Bauman vertelde de Postmedia News dat hij werkte met Freund op ongeveer 20 historische locaties in het Midden-Oosten en elders, maar niets komt zelfs nog in de buurt van deze opmerkelijke vondsten. Bauman zei dat zijn team werken met grond-radar en magnetometers en elektrische scanners gebruikt om thermische of chemische "handtekening" te detecteren. De objecten liggen begraven in sedimenten van de mug-besmette rivierdelta onder extreem warme en vochtige voorwaarden.

Onder de bevindingen van de Canadese team was een sensor lezing van wat leek op een gemeenschappelijke oven die nu begraven ligt in moerassige sedimenten ver van alle bekende oude nederzetting. Er waren ook uitgebreide structuren te zien die grachten kunnen vertegenwoordigen, heeft Bauman gezegd. "Het meest spannende moment was toen ze een beeldje wat duidelijk zeer verschilde van andere culturen in het gebied opgraaft, wat vergeleken is met andere stijlen van houtsnijwerk en figuratieve kunst van de Bronstijd-de periode," aldus Bauman. "Toen vonden ze een tweede beeldje. U kunt alle indirecte bewijzen en geofysische handtekeningen hebben, maar er gaat niets boven het vinden van een artefact wat door mensenhanden is gemaakt."

 

 

De Universiteit van Hartford vond de samenvatting van Freund's bevindingen over hoe deze beschrijft hoe de Guadalquivir wad in de Spaanse Dona Ana, een  "vreemde geometrische schaduw van waar het op lijkt de restanten van een geringde stad te zien is" en er kwamen andere hints aan het licht, dat daar een eens zo bloeiende beschaving begraven lag onder meters en meters oceaan en modder. Bauman, 51, een in Boston geboren wetenschapper die in Calgary woont, vertelde zijn vrienden over de komende tv-special met de Spaanse ontdekkingen.
"Maar na de tsunami en de zeebevingen in de wereld nu,  wordt dat met gedempt enthousiasme gepresenteerd."Richard Insight©
(vrije vertaling)Originele Bron: VanCouver Sun
Foto door: Paul Bauman, hand-outBron: free-spirit-insight

Voeg toe aan: