Zoeken
 


Maya-rotsschilderingen in El Salvador

Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2011 om 15:32, 3604 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 maart 2011

EL SALVADOR – Enkele gerenommeerde Franse archeologen hebben in El Salvador verrassende ontdekkingen gedaan. De drie reisden door het oosten van El Salvador om grottekeningen te onderzoeken. Hun bevindingen in Morazan en La Union werpen een nieuw licht op de vroege bewoners van El Salvador.

De experts Philippe Costa, Eric Gelliot en Simon Merci van de Sorbonne universiteit in Parijs richtten zich voornamelijk op elf archeologische sites die eerder niet goed gedocumenteerd waren. Over de sites werd slechts vagelijk gesproken in documenten uit de jaren twintig en dertig. De vondsten die op die plaatsen werden gedaan laten het rijke culturele erfgoed van het land zien. Er komen verschillende stijlen naar voren, die corresponderen met verschillende volken en tijdperken.

Één van de meest opmerkelijke vondsten werd gedaan in Morazan, waar men een site met Maya schilderingen vond, terwijl men eerder geloofde dat de Maya’s nooit zover waren gekomen. Op dezelfde site vond men de overblijfselen van een fort dat waarschijnlijk van vóór de komst van de Spanjaarden dateert.

Bij La Union vond men inscripties in rots van een slang die duidelijke overeenkomsten vertoont met de Jaguar Schijf op de Maya site Cara sucia.

Aan de hand van potscherven gaat men de sites nog beter dateren en proberen te achterhalen of de vroegere bewoners contacten hadden met andere culturen.

De bevindingen van de Franse archeologen zullen binnen een jaar gepubliceerd worden.Bron: archadis.nl

Voeg toe aan: