Zoeken
 


Noord-Korea bedelt om voedsel in Afrika

Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2011 om 13:39, 3798 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 maart 2011

SEOUL -  Noord-Korea vraagt zelfs arme landen in Afrika om voedselhulp. Dat meldde de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo dinsdag. De krant baseert zich op een diplomatieke bron in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

„Nu smeken ze zelfs om voedsel bij de armste landen in de wereld, zoals Zimbabwe”, aldus de bron over het regime in Pyongyang. Volgens de bron heeft het Noord-Korea echter geen nijpend voedseltekort: „Westerse landen beginnen te vermoeden dat de voedselhulp wordt gebruikt voor politieke doeleinden.” Volgens de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken is de voedselproductie bij de communistische noorderbuur zelfs gestegen.

De verslechterde verhoudingen tussen Noord-Korea en het Westen hebben het aantal voedseldonaties aan het land doen verminderen. Daarnaast is Zuid-Korea in 2008 gestopt met de levering van de jaarlijkse 400.000 ton rijst aan het buurland.



Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: