Zoeken
 


Radio Vaticaan veroordeeld voor leukemie door elektromagnetische straling

Laatste wijziging: maandag 28 februari 2011 om 19:37, 4136 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 28 februari 2011

Een Italiaanse rechtbank bevestigt de veroordeling van Radio Vaticaan wegens elektromagnetische straling. Daarmee komt een einde aan een al jaren aanslepend geschil dat door enkele omwonenden uit Santa Maria de Galeria (Cesano), op dertig kilometer ten noorden van Rome, werd ingespannen.

Inwoners van Cesano waren in 2001 een proces gestart, omdat de elektromagnetische straling van de zendmasten van Radio Vaticaan boven de toegelaten norm zou liggen en de oorzaak zou zijn voor een hoger aantal leukemiegevallen in de omgeving. Advocaat Carlo Rienzi, die de belangen verdedigde van de inwoners van Cesano, spreekt over een belangrijke overwinning.

Opsluiting?

Radio Vaticaan moet een aanzienlijke schadevergoeding betalen, waarvan het bedrag nog moet worden vastgesteld en voor kardinaal Roberto Tucci, die aan het hoofd staat van de radio, dreigt ook tien jaar opsluiting.

De directie van Radio Vaticaan reageert verbolgen, maar onderstreept dat het zich in 2001 in regel heeft gesteld met de Italiaanse wetgeving.

//

Meer info:

http://www.magdahavas.com/


Artikel over Nederlandse boek 'Help! De kerktoren geeft straling':
http://www.destentor.nl


Bron: hbvl.be

Voeg toe aan: