Zoeken
 


EurPrivacy symposium - 23 en 24 maart 2011

Laatste wijziging: woensdag 30 maart 2011 om 17:08, 4855 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 30 maart 2011

Internet privacy in a European perspective

Protect your privacy? EurPrivacy!


Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven.  Iedere dag delen we meer en meer persoonlijke informatie op het web. Via sociale media delen we vaak onbewust belangrijke informatie met de hele wereld. Om deze reden is het van belang nu na te denken over onze privacy op het internet.

AEGEE-Nijmegen, dé Europese studentenvereniging, organiseert op 23 en 24 maart een Engelstalig congres over privacy in het digitale tijdperk. Het congres heet EurPrivacy en vindt plaats op de Radboud campus in Nijmegen. Met EurPrivacy duik je in de sociologische, filosofische, juridische en culturele aspecten van privacy in de digitale tijd. Dit doe je met deelnemers en sprekers uit heel Europa.

Op het congres zullen onder andere Rick Falkvinge van de Zweedse Piratenpartij en Steve Wright van Privacy International spreken. Aan bod komen onder andere: de rol van sociale netwerken als Facebook, het Britse surveillancesysteem, google Streetview, het ACTA-verdrag en het fenomeen Wikileaks.

Een dagkaart kost €15, een kaartje voor beide dagen kost €25.. Lunch en toegang tot het afsluitende feest zijn hier bij inbegrepen.

Kaartjes en meer informatie is te vinden op http://www.eurprivacy.nl

 Bron: eurprivacy

Voeg toe aan: