Zoeken
 


Britse Defensie publiceert UFO-meldingen

Laatste wijziging: dinsdag 21 oktober 2008 om 11:50, 3387 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 oktober 2008

Van een UFO-melding in de Koude Oorlog tot een bijna-botsing tussen een UFO en een passagiersvliegtuig van Aliatalia, het ministerie van Defensie van Groot-Brittannië heeft negentien tot nu toe geheime documenten over UFO's op het internet gezet.

Sommige van de UFO-meldingen zijn moeilijk te geloven en lastig te bewijzen of te ontkrachten. Zo bevatten de documenten het relaas van een moeder en dochter uit Manchester die beweerden 55 minuten lang te zijn ontvoerd door aliens in 1982.

WeerballonVoor veel van de meldingen in de documenten is een plausibele verklaring te vinden. Zo zijn er enkele meldingen waarbij de UFO nader inzien toch een weerballon of een vlieger bleek te zijn. Ook weerfenomenen en ruimteafval veroorzaakten enkele meldingen.

Een registratie van een UFO-melding

Andere gevallen zijn wat moeilijker te verklaren. Zo is er de melding van zes Britse straaljagerpiloten die in 1990 boven Nederland werden ingehaald door een groot onbekend voorwerp. Ze vlogen 1,8 keer de snelheid van het geluid toen ze werden ingehaald.

Bijna-botsing
Een jaar later meldde een Italiaanse piloot dat het passagiersvliegtuig van Alitalia dat hij bestuurde vlak voor de landing op vliegveld Heathrow bijna frontaal op een UFO botste. Een bruin, langwerpig voorwerp schoot vlak langs het vliegtuig.

"Ik zei nog tegen mijn co-piloot dat hij moest uitkijken en ook hij zag het voorwerp", staat in het nu pas vrijgegeven rapport van het ministerie van Defensie, dat bovendien benadrukt dat ook de controletoren een vreemd object signaleerde.

Uit onderzoek door het ministerie van Defensie bleek dat het geen raket kon zijn en dat het ook niet kon worden afgedaan als weerballon. Defensie sloot het onderzoek zonder een goede verklaring te vinden.

Vliegend vliegdekschip
Dat UFO-meldingen niet alleen iets zijn van de laatste twintig jaar bewijst het verhaal van een Amerikaanse legerpiloot die tijdens de Koude Oorlog in Engeland gelegerd was. Hem werd opgedragen om een UFO neer te halen bij Norwich.

Hij moest al zijn 24 raketten afvuren op een vliegend voorwerp dat volgens de radar een grootte zou moeten hebben van een flink vliegdekschip. Dat lukte echter niet, het voorwerp ging er vandoor met een duizelingwekkende snelheid van bijna 16.000 kilometer per uur.

Waarschijnlijk is dit niet het laatste onverklaarbare verhaal dat uit de documenten tevoorschijn zal komen. De komende vier jaar wil het Engelse ministerie van Defensie nog ongeveer 200 van zulke documenten stapsgewijs gaan vrijgeven.

Noot redactie:

Bekijk hier de laatste vrijgekomen UFO filesBron: Nos

Voeg toe aan: