Zoeken
 


Goedkope en schone brandstofverhaal is waar!

Laatste wijziging: dinsdag 22 februari 2011 om 16:20, 4144 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 februari 2011

Op 7 en 8 februari j.l. verscheen er een vertaling van E.J. Bron op deze site en hetvrijevolk.com welke nogal wat tongen losmaakte met de beschuldiging dat het een hoax (dus nep) zou betreffen. Het artikel van de Duitse site Kopp Verlag ging over een nieuwe brandstof die maar 30 cent per liter zou kosten en geen ongewenste uitlaatgassen zou veroorzaken. Een revolutionaire vinding. Het blijkt gewoon waar te zijn.

Kopp Verlag publiceert op haar site heel handig een uittreksel van de artikelen welke in hun volledigheid in de papieren uitgave staan. De redactie van de Amsterdam Post heeft, om het naadje van de kous te weten, het betreffende exemplaar van de papieren versie opgevraagd en toegezonden gekregen.

Het artikel verwijst naar het Engelse bedrijf Cella Energy. Cella is als specialisatie voortgekomen uit Rutherford Appleton Laboratory in Harwell, Oxford. De belangrijkste investeerder in het bedrijf is Thomas Swan & Co Ltd, een gespecialiseerd Brits chemisch bedrijf opgericht in 1926. Thomas Swan's Advanced Materials divisie is gewijd aan de ontwikkeling van hoogwaardige materialen voor opkomende technologieën en richt zich met name op koolstof nanomaterialen en geavanceerde deklagen.

De brandstof welke Cella heeft ontwikkeld is op deze nano-technologie gebaseerd. Het bedrijf heeft, met de huidige kennis van zaken over deze technologie, een foefje uitgehaald met de opslag van waterstof. Zoals we weten is waterstof een gevaarlijk goedje. Het moet onder hoge druk (700 bar) worden opgeslagen of worden gekoeld tot – 253 graden Celcius. Cella is er in geslaagd deze hydride stof op te slaan in polymeerpoeder met als diameter slechts  0,5 tot 5 micrometer, waarin het hydride materiaal wordt meegevoerd in 50 tot 200 nm poriën in het polymeer. Feitelijk zijn het mini-tankjes met waterstof, alleen dan ongevaarlijk en zelfs hanteerbaar bij kamertemperatuur. Het is in die vorm niet explosief en er komt ook geen hoge druk aan te pas.

Omdat de bolletjes zo minuscuul klein zijn (een haar is dikker) gedraagt het goedje zich als vloeistof. Het is daarom gewoon aan de pomp in de auto te tanken. De bordjes "Roken en vuur verboden" kunnen in de prullenbak. Bovendien geeft het als residu na de verbranding slechts water en energie vrij en het polymeer kan als droge stof in een container worden opgevangen voor hergebruik.

Deze nieuwe brandstof is te gebruiken als goedkoop en schoon alternatief voor benzine, kerosine maar ook als raketbrandstof met een minimale aanpassing van de motor. Het is er zelfs aan toe te voegen. Bij raketbrandstof wil ik toevoegen dat waterstof het meest voorkomende element in het universum is.

Cella Energy heeft patent op de techniek om waterstof op nano-niveau in polymeren in te kapselen. Vandaar dat u het niet zult vinden op patent sites op het internet onder "cheap and clean energy". Het gaat om de unieke techniek om waterstof op te slaan.
Het is beslist geen hoax dus. De mensen die reageerden op het artikel met de opmerking dat de overheid dan wel de belasting zal gaan verhogen als het aan de pomp te krijgen is, delen de zorg van de auteurs van het artikel van Kopp Verlag: Ook Andreas v. Rétyi en Niki Vogt noemen dit in hun papieren versie van het artikel uitvoerig.
Als er iemand de burger verneukt met kletsverhalen dan is het de overheid wel.
Dat was juist de reden voor Dr. Udo Ulfkotte van Kopp Exklusiv om dit blaadje en de site Kopp Online te beginnenBron: amsterdampost.nl

Voeg toe aan: