Zoeken
 


Oproep voor een Wereldwijde Mars van Miljoenen op 6 maart 2011

Laatste wijziging: dinsdag 22 februari 2011 om 08:42, 5198 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 februari 2011

“Nauwelijks had ik de “Oproep voor een Mars van Miljoenen” naar Washington op 6 maart 2011, uitgebracht toen ik emails begon te krijgen die vroegen waarom ik dat had beperkt tot Amerika en of ik niet wilde overwegen om de oproep tot de wereld uit te breiden. Van ganser harte stem ik overeen met die vraag om de oproep naar de rest van de wereld uit te breiden.

Daarom roep ik de hele wereld op om mee te doen met een “Wereldwijde Mars van Miljoenen” die gehouden wordt op 6 maart 2011, om 12:00 uur lokale tijd, in alle grote steden, staat- of provinciale hoofdsteden, nationale steden over de hele wereld.

De bedoeling van deze Wereldwijde Mars van Miljoenen is om in vrede en liefdevol onze eisen neer te leggen bij alle regeringen voor effectieve maatregelen om een eind te maken aan onderdrukking, exploitatie en vervolging van mensen; en om nog specifieker een eind te maken aan:


(1) Tirannieke en dictatoriale regeringen overal.

(2) Onbillijke distributie van rijkdom op de planeet.

(3) Oorlogen en genocide.

(4) Georganiseerde misdaad.

(5) Mensenhandel, seksuele slavernij, kinderarbeid en alle andere vormen van georganiseerde uitbuiting.

(6) Erosie van burgerrechten, de invasie van privacy, censuur, en alle andere vormen van sociale controle over mensen van de planeet.


Wij erkennen dat elites, klassen, machtsblokken en klieken toegenomen zijn rondom de planeet die de bevolking als geheel beheersen/controleren en die de rijkdom van de wereld van hen weghouden. We verklaren dat alle omstandigheden die sommige mensen achterstellen bij het welzijn van een kleine elite groep, nu op de planeet moeten eindigen en dat nu sociale uitkeringen van alle mensen ons heersende hoofdzaak moeten worden.

Wij verklaren opnieuw onze overeenkomst met de principes die in de Universele Verklaring van de Menselijke Rechten (Universal Declaration of Human Rights) vastgelegd zijn en de oorkondes en verdragen die daaruit voort zijn gekomen. We erkennen zuster- en broederschap tussen alle mensen, zonder aanzien van godsdienst, ras, nationaliteit, taal of andere verschillen.

We erkennen het recht van alle mensen voor vrede, vrijheid en gelijkheid voor gelegenheid. We streven naar een wereld zonder armoede, honger, gebrek aan onderwijs, dakloosheid en ziekte. We willen dat er een wereld geboren wordt die werkt voor iedereen en niet alleen voor een paar. We zullen niet stoppen om samen te komen en ons uit te drukken totdat alle dictatorschap, misdaad en corruptie op de planeet is ge(be)ëindigd.

Namens een wereld die smacht om vrij adem te halen,

Steve Beckow, Vancouver, CanadaBron: marchofmillions

Voeg toe aan: