Zoeken
 


Nederland neemt deel aan vloot naar Gaza

Laatste wijziging: maandag 21 februari 2011 om 14:35, 2104 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 21 februari 2011

AMSTERDAM -  Een Nederlandse delegatie vaart dit voorjaar mee met de Freedom Flotilla 2 naar de Gazastrook. Dat heeft de organisatie Nederland-Gaza maandag gemeld.

De vloot van tientallen schepen met deelnemers uit de hele wereld beoogt 'de illegale blokkade van de Gazastrook te doorbreken en hulpgoederen af te leveren', zegt de organisatie. Een breed platform aan christelijke, islamitische, joodse en seculiere organisaties in Nederland heeft zich aan het initiatief verbonden. Enkele daarvan zijn Stop de Bezetting, het Nederlands Palestina Komité, Een Ander Joods Geluid en de Internationale Socialisten.

De nieuwe Freedom Flotilla moet de tweede helft van mei vertrekken. Op de Nederlandse boot zullen zich ook mensen van andere nationaliteiten bevinden, maar hij wordt wel grotendeels met Nederlands geld gefinancierd. De organisatie zegt ook in overleg te zijn met een of twee politici om mee te gaan met de vloot.

In mei 2010 werd de eerste FreedomFlotilla in internationale wateren aangevallen door de Israëlische marine. Hierbij kwamen negen opvarenden om het leven. De aanval leidde tot grote internationale verontwaardiging.

Aan de vloot deden destijds ook twee Nederlanders mee, Anne de Jong en Amin Abou Rashed. Zij werden met geweld overmeesterd en naar Israël overgebracht. Een aantal dagen later kwamen ze vrij en werden ze door Israël op een vliegtuig naar Istanbul gezet.Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: