Zoeken
 


T.U. Delft: Extreme space weather en de gevolgen voor aarde en mens‏

Laatste wijziging: vrijdag 18 februari 2011 om 22:06, 3905 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 18 februari 2011

Voor een lange tijd hebben we gedacht dat we in een universum leefden gebaseerd op zwaartekracht. Maar volgens Susan Joy Rennison komt hier verandering in. Door het turbulente gedrag van onze zon en het als maar toenemende aantal elektrische aparaten, wordt het steeds duidelijker dat elektromagnetisme een misschien nog wel veel belangrijkere rol speelt in ons heelal.

Duizenden wetenschappers bestuderen op dit moment de zon om het zogenaamde 'Space Weather' te voorspellen. Plasma en stralings uitbarstingen van onze zon kunnen satelieten uitschakelen en zelfs op aarde radio communicatie verstoren en electriciteitsnetwerken uitschakelen.

Susan Joy Renisson schreef 4 jaar geleden een boek over 'Space Weather' en de gevolgen voor de aarde en het menselijk lichaam. Ze zal vertellen over de laatste berichten van NASA en ESA. Wat is de invloed van dit fenomeen op ons dagelijks leven en moeten we ons zorgen gaan maken?

Maandag 31 januari jl. gaf Susan Joy Rennison een lezing over dit onderwerp in de collegezaal van TU Delft. 

http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=c29550a872814c2a9e7ba28ac0c7d1e61d  

Bron: http://www.vsv.tudelft.nl/nl/node/645

 Voeg toe aan: