Zoeken
 


Onzichtbare OV-chiphack vrij beschikbaar

Laatste wijziging: dinsdag 15 februari 2011 om 20:54, 2098 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 15 februari 2011

Op internet is software verschenen om zelf de OV-chipkaart in te checken. Geen controleur die de aanval kan ontdekken. Ook het bedrijf achter de kaart heeft niets door. Iedereen kan nu gratis reizen.

De programmatuur werd aangeboden via het forum van OV-chipkaart.org, maar de link naar de software werd verwijderd door de beheerders van het forum, die er niets mee te maken willen hebben. De maker, die zichzelf OVKipje noemt, belooft de broncode van de programmatuur binnenkort beschikbaar te stellen. Het programma biedt hij wel al via zijn blog aan.

Eerder deze maand toonden onderzoekers al software waarmee reizigers zichzelf kunnen in- en uitchecken. Deze software is destijds niet aan het publiek vrijgegeven. De applicatie van OVKipje verandert die situatie.

Doordat de software een OV-chipkaart in- en uitcheckt, hoeft de zwartrijder niet meer langs paal op het station. Daarmee is detectie door zowel conducteurs als in de fraudedatabase van Trans Link Systems onmogelijk. Deze kaarten worden daarom ook niet geblokkeerd.

Bron / Lees verder: webwereld.nl


Spook redactie:

Gezien de oplossing vaak het tegenover gestelde is van wat de overheid doet, zal in dit geval de OV gewoon moeten zijn wat hij hoort te zijn. Gratis! Hier aantal linkjes. Ik heb geen idee wat voor linkjes, heb ze nog nooit gezien. Hé hoe komen die linkjes hier.

Versie 1.1: hier, hier of hier downloaden

Meer links en info via: ovstation.nl/Voeg toe aan: