Zoeken
 


Groot-Brittannië vernietigt identiteitskaart

Laatste wijziging: dinsdag 15 februari 2011 om 17:35, 1923 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 15 februari 2011

De Britse overheid heeft een database met de vingerafdrukken en persoonlijke gegevens van miljoenen identiteitskaarthouders in het publiek vernietigd. Tijdens een bezoek door minister van Binnenlandse Zaken Damien Green, werd de laatste van vijfhonderd harde schijven 'geshred'. Dat betekent het einde van het National Identity Register (NIR).

"De identiteitskaart was een directe aanval op onze vrijheid, iets dat de kostbaar is om weg te gooien, en iets waarvan deze regering vastbesloten is om het te herstellen. De regering is van plan om zoveel mogelijk tussenkomst door de staat terug te draaien en de vernietiging van het register is pas het begin", aldus vicepremier Nick Clegg.

Vertrouwen
Volgens Green laat de vernietiging van de identiteitskaart zien dat de regering bereid is om macht in te leveren en burgerlijke vrijheden te herstellen. "Dit gaat over mensen die vertrouwen in de overheid hebben en weten wanneer het nodig en gepast is voor de staat om persoonlijke gegevens op te slaan, en het gaat over de overheid die vertrouwen geeft aan het gezond verstand en de verantwoordelijke houding van mensen."

In totaal zijn er 500 harde schijven en 100 back-up tapes eerst gewiped en vervolgens geshred. De identiteitskaart is in Groot-Brittannië niet meer geldig als identiteitsbewijs en mag ook niet meer gebruikt worden om in Europa mee te reizen.Bron: security.nl

Voeg toe aan: