Zoeken
 


UFO Chasers

Laatste wijziging: maandag 7 februari 2011 om 17:30, 3411 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 7 februari 2011

Vertaling: Paul Harmans

Buitenaards leven, aanvallen van aliens en ruimtereizen. Dat alles klinkt voor de meeste mensen als surrealisme. Maar niet voor de onderzoekers van ongeïdentificeerde objecten (UFO’s) die denken dat het buitenaardse ruimteschepen zijn, zij beweren dat het geloven in deze objecten een manier is om het universum beter te begrijpen.

“Mensen zijn te sceptisch om te geloven in iets dat hun begrip te boven gaat,” zegt UFO-onderzoeker Seo Jong-han. “Je kunt een hoop nieuwe dingen zien en begrijpen als je openstaat voor verschillende mogelijkheden.”


De afbeelding van een fonkelend object op de foto links was één van de vele die naar UFO-expert Seo Jong-han werden gestuurd en waarvan hij beweert dat het een UFO is.

Seo heeft de laatste 30 jaar zijn leven gewijd aan het onderzoeken van UFO’s. Hij denkt dat de inspanningen die nodig zijn om het fenomeen te onderzoeken betekenisvol zijn, omdat het de mensheid kan helpen zich op de toekomst voor te bereiden als er contact met buitenaards leven of hogere intelligenties komt.

“Gedurende de laatste 50 jaar zijn er een hoop meldingen van UFO-waarnemingen geweest, door heel veel mensen uit verschillende delen van de wereld. Het is niet juist om hen simpelweg te negeren en het is het waard om dergelijke beweringen op objectieve en wetenschappelijke wijze te bekijken en onderzoeken waardoor we iets kunnen leren,” zegt Seo.

Hij deed voor het eerst aan UFO-onderzoek toen hij 12 jaar oud was, nadat hij wat maandelijks jeugdmagazines had gelezen. Hij was letterlijk geschokt door de verhalen over buitenaardsen en UFO’s en de nieuwsgierigheid werd groter en dat leidde er uiteindelijk toe dat hij één van de meest bekende experts betreffende het onderwerp in Korea werd.

Hij gelooft dat zijn missie is om wetenschappelijk onderzoek en een kritische nasporing te promoten en het gebruik van gezond verstand en objectief bewijs bij het onderzoeken van controversiële en buitengewone beweringen over UFO’s.

“Is het dan niet verbazingwekkend dat je iets in de lucht kunt zien dat niet gemakkelijk door de wetenschap verklaard kan worden? Mijn nieuwsgierigheid begon diep in mij op te borrelen en ik wil heel graag een antwoord op wat het zijn en waarom ze hier zijn.” Zegt Seo.

Momenteel is zijn baan het analyseren van foto’s van UFO-waarnemingen, hij doet dat als onderzoeker bij het Koreaanse UFO Research Association en directeur van het Koreaanse UFO Analysis Center.

Hij ontvangt ongeveer zo’n 1000 foto’s per jaar afkomstig van mensen die foto’s hebben gemaakt van een mogelijke UFO en hij analyseert ze en classificeert ze in foto’s van mogelijke waarnemingen, verkeerd geïdentificeerde objecten of gewoon bedrog. Hij zegt dat slechts 8 tot 10 foto’s van die 1000 zijn geclassificeerd als mogelijke UFO’s.

“Mensen kunnen verschillende objecten verkeerd interpreteren als een UFO-waarneming, zoals een heldere ster, door de mens gemaakte vliegtuigen, ballonnen, satellieten en zo verder. Sommige mensen creëren valse foto’s van UFO’s door gebruik te maken van verschillende grafische programma’s. Maar zelfs als deze incorrecte meldingen worden uitgesloten, dan blijven er nog veel onverklaard, en kunnen dus worden geclassificeerd als ongeïdentificeerd in de strikte betekenis van het woord en gezien worden als iets van een buitenaards gerelateerd fenomeen,” zegt Seo.

Maar hij benadrukt ook het belang van de sceptische benadering bij het onderzoeken van de theorieën over verschillende onverklaarbare fenomenen omdat er ook beweringen zijn gelinkt aan de waarnemingen van UFO’s en andere ‘niet-wetenschappelijke’ fenomenen zoals een ‘Apocalyps’.

“Je moet niet alles geloven wat er wordt verteld en gemeld. Je moet je ruimdenkendheid en scepticisme in balans brengen. Je moet je wetenschappelijke en objectieve houding behouden omdat zaken gemakkelijk kunnen worden overdreven of gefantaseerd,” zegt Seo.

Momenteel tracht hij UFO’s aan te trekken naar een wenselijke plaats door gebruik te maken van telepathie, iets dat in 2008 een keer succesvol was.


UFO-Hunter
Terwijl Seo zichzelf als hoofdbezigheid toelegt op de analyse van verschillende foto’s van UFO’s, is Heo Joon meer actief betrokken bij het UFO-onderzoek en introduceert zichzelf als een UFO-Hunter. Wat hij doet is zich stationeren in hotspots waar UFO’s frequent worden waargenomen en als er UFO’s in de lucht verschijnen filmt hij die waarnemingen met zijn videocamera.

“Ik wil meer levende informatie met andere mensen delen. Mijn droom is een uitstekende foto van een UFO-waarneming te maken en die dan op de voorpagina van kranten verschijnt,” zegt Heo.


De vastgelegde afbeelding van een heldere bol in de avondlucht op de rechterfoto is volgens Heo Joon (links) een UFO, gefotografeerd tijdens een UFO-waarneming nabij Mt. Suri in Gunpo, provincie Gyeonggi op 11 mei 2008.

Hij was al gefascineerd door UFO’s toen hij nog op de lagere school zat, las daarover magazines en keek naar sci-fi films. Maar het was pas in 2004 dat hij besloot een UFO-Hunter te worden omdat hij toen een waarneming deed van vijf UFO’s in de lucht, dat was voor de eerste keer dat hij het met eigen ogen zag.

“Het was één van de beste ervaringen ooit. Het sensationele gevoel duurde ongeveer drie maanden. Ik kon het niet kwijtraken. Ondanks dat ik mijn videocamera bij me had kon ik het niet filmen, dat was nogal beschamend. Dus wil ik zo’n moment opnieuw meemaken en vastleggen,” herinnert Heo zich.

Jongno, Myeong-dong en gebieden rondom de Han River zijn enkele van de hotspots waar UFO’s frequent worden waargenomen en heel vaak is hij daar te vinden zegt hij.

“UFO’s worden vaak waargenomen in deze gebieden omdat er veel militaire faciliteiten rondom liggen. Buitenaardsen lijken bijzonder geïnteresseerd te zijn in het vergaren van militair gerelateerde informatie,” zegt hij.

Hij gelooft sterk dat frequente verschijningen van UFO’s een voorteken zijn van slechte dingen die het land en de mensen kunnen overkomen. Hij denkt dat de frequente verschijningen van UFO’s afgelopen september en oktober een voorteken was voor de dodelijke aanvallen door Noord Korea vorig jaar.

Hij zegt dat hetgeen iemand een goede UFO-Hunter maakt, geduld, positief denken en passie is, maar wat echt uitdagend is, is niet alleen slecht weer, maar ook de vooringenomenheid van de mens over de UFO-enthousiastelingen.

“Veel mensen denken dat wij zonderlingen zijn of luilakken die hun leven vergooien aan stomme dingen. Dat is echt ontmoedigend. Ik ben niet geïnteresseerd in het meer verdienen van geld zoals andere mensen doen. Ik denk dat dit veel waardevoller is dan dat,” zegt Heo.

Hij zegt dat er weinig verschil zit in het naar de sportschool gaan en het jagen op een UFO-waarneming als hobby.

“Kijk zo af en toe gewoon naar de lucht als je een drukke dag hebt. Dat kan heel eenvoudig je stress ontlasten omdat we een te druk leven leiden en je loopt de kans iets heel fantastisch te zien,” zegt hij.

Uiteindelijk wil hij buitenaardsen met een goed hart ontmoeten, van wier bestaan hij heel zeker is.

Als hem wordt gevraagd waarom hij zo zeker is van buitenaards leven, zegt hij: “Wij zijn niet alleen in het universum. Dat zou letterlijk een verspilling van ruimte zijn. Vandaag de dag is hij geïnteresseerd in de verhouding tussen UFO’s en de geboorte van religies, zo zegt hij.

Originele bron:  koreatimes.co.krBron: ufowijzer.nl

Voeg toe aan: