Zoeken
 


Top 25 van meest gecensureerde verhalen van 2009-2010 - Must read!

Laatste wijziging: vrijdag 4 februari 2011 om 12:16, 3476 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 4 februari 2011

Meer dan 60 studenten van Amerikaanse universiteiten werken jaarlijks aan het samenstellen van deze lijst. De missie van Project Censored is om zowel studenten als het publiek iets te leren over de rol van een vrije pers in een vrije samenleving - en om het nieuws te melden dat het nieuws niet haalde en waarom.

Ook dit jaar valt de mond open van verbazing bij het doornemen van de lijst. Obama heeft o.a. in Nederland nog steeds vele sympathisanten, maar zoals je uit deze universitair samengestelde en tot in de puntjes geverifieerde lijst kunt halen is dat vooral omdat zijn daden niet breed uitgemeten worden in de media. Een kleine opsomming:

Het defensiebudget van de VS is na de tweede wereld oorlog nog nooit zo hoog geweest (Obama geeft 33% meer aan defensie uit dan Bush), ondanks dat er continue bewijs wordt geleverd van extreme verspilling, misbruik en fraude. Daarnaast zijn er 1,46 miljoen Amerikanen die zonder medische verzekering rondlopen en daarmee hun overlevingskans met 40% zien dalen. Naast tienduizenden burgers stierven er om die reden onnodig 2.266 oorlogsveteranen in 2008 (14 keer zoveel als het aantal oorlogsslachtoffers onder de troepen van de VS in Afghanistan in dat jaar) en 17.000 kinderen in ziekenhuizen.

Ook heeft hij een waar slachtveld in Peru aan laten richten vanwege een handelsconflict, een continue stroom van Amerikaanse belastingdollars naar de Taliban op gang gebracht [zodat de VS kan blijven vechten tegen deze opstandelingen] en heeft hij het privéleger Blackwater (XE services) o.a. in Pakistan ingezet. Hij heeft met de Wereldbank, het IMF en de World Trade Organisation buiten het congres om, bindende afspraken gemaakt die de wetten van meer dan 100 landen buiten spel zetten en mogelijk maken dat hetzelfde beleid kan worden gevoerd dat tot de financiële crisis heeft geleidt. Als klap op de vuurpijl kan deze president het internet plat leggen in Amerika als er nationaal gevaar dreigt.

Ook wordt onder meer nog bericht over het feit dat nanotechnologie serieuze DNA risico's met zich meebrengt en dat de regering in de VS nog ernstig in verlegenheid is met allerlei onopgeloste zaken rond 11 september 2001.

De lijst is lang en verbijsterend eigenlijk. Dit zouden de items op het journaal moeten zijn. De wereld zou anders tegen zichzelf en zijn regeringen aankijken. Wikileaks licht nu her en der een tipje van de sluier op in de reguliere media, maar ondanks alle onthullingen zie je toch een patroon ontstaan dat de agenda van Israël positief lijkt te beïnvloeden. Extra alertheid gewenst dus!

Dit is de nieuwe lijst van Project Censored:

Bekijk de lijst op earth-matters.nlVoeg toe aan: