Zoeken
 


Connectie tussen ziekte en de BP olie ramp

Laatste wijziging: vrijdag 28 januari 2011 om 17:32, 2627 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 januari 2011

Artsen schrijven de wijdverspreide ziekte toe aan giftige chemische stoffen afkomstig uit de catastrofe van de Golf van Mexico.

Onafhankelijke wetenschappers hebben bevestigd dat het mariene leven in de Golf van Mexico zwaar verontreinigd is door de wijdverspreide olie en oliefilm op de wateren. [Foto: Erika Blumenfeld]

Ondanks BP onlangs in juli de lekkende boorput in de Golf van Mexico afsloot, blijven de gezondheid`s gerelateerde na effecten van de ramp voortbestaan.

Kust bewoners van de Golf van Mexico en de werknemers van BP hebben bepaalde ziektes opgelopen verbonden aan chemische stoffen die aanwezig waren in de olie van BP en de toxische dispergeermiddelen die gebruikt werden om de olie mee op te lossen – de ziektes verspreiden zich nog steeds en worden erger.

Dr Rodney Soto, een arts in Santa Rosa Beach, Florida, onderzocht en behandelde patiënten met een zeer hoog gehalte aan olie-gerelateerde chemische stoffen in hun bloed. Deze worden meestal aangeduid als vluchtige organische stoffen (VOC's). Antropogene VOC's uit de olie van de BP ramp zijn giftig en hebben negatieve chronische gevolgen voor de volksgezondheid.

Dr Soto vind constant verontrustende hoge waardes aan giftige chemicaliën in alle patiënten die hij getest heeft.

Bron / Lees verder: earth-matters.nlVoeg toe aan: