Zoeken
 


Google censureert piraterij

Laatste wijziging: donderdag 27 januari 2011 om 17:53, 2547 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 27 januari 2011

AMSTERDAM – Google heeft besloten te helpen bij de bestrijding tegen piraterij op internet. De zoekgigant zal geen suggesties meer geven voor zoektermen als bittorrent, torrent, rapids

Door middel van de techniek van Google Instant krijgen gebruikers van Google automatisch een zoeksuggestie wanneer zij slechts een deel van het woord hebben ingetikt.

Zo leidt ‘boo’ bijvoorbeeld tot boom. De resultaten van de zoekopdracht boom verschijnen al wanneer de gebruikers slechts het begin van het woord ingetoetst heeft. Het woord afmaken is niet nodig.

Na de invoering van Google Instant was het ook zo dat het intikken van ‘bitt’ zorgde voor resultaten van de zoekopdracht bittorrent.

Illegaal

 

Omdat de resultaten van bovengenoemde zoektermen veelal leiden naar website met illegale content heeft Google besloten voortaan te wachten tot de gebruikers het hele woord heeft ingetoetst voordat de resultaten getoond worden. Het intoetsen van ‘bitt’ zorgt nu voor een witte pagina.

Wanneer het hele woord is ingetikt verschijnen wel de bijpassende resultaten, maar de zoekmachine wijst mensen niet meer van te voren op deze websites. Voor woorden niet gerelateerd aan piraterij werkt de suggestiefunctie wel nog steeds.

Druk

 

De maatregel werd door Google genomen nadat de muziek- en filmindustrie druk uitoefende op Google. Ze beschuldigden de zoekgigant er onder meer van deels verantwoordelijk te zijn voor piraterij op internet.


Noot redactie:

Shit dat wordt een andere zoekmachine... Jammer dat google bezwijkt onder politieke druk, had iets meer van ze verwacht....Denk eerder dat google gechanteerd is.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: