Zoeken
 


De rol van de pijnappelklier in mystieke ervaringen

Laatste wijziging: dinsdag 18 januari 2011 om 10:45, 6971 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 18 januari 2011

(Inleiding door Saskia Bosman, bioloog)

Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een ‘kosmische antenne’ via welke wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit. De wetenschap heeft aanwijzingen dat de pijnappelklier inderdaad een rol speelt in mystieke (oftewel transcendentale), paranormale en hallucinatoire ervaringen, omdat sommige van haar hormonen psychoactief zijn.

Onze pijnappelklier (epifyse), een klein orgaan in het centrum van het brein, staat in de neurowetenschappen bekend als een hormoonklier die een scala aan hormonen (serotonine, melatonine, DMT, 5meo-DMT en pinoline.1-5) produceert, hormonen die gereguleerd worden door onder andere de licht-donker (dag-nacht) cyclus.

Diep in de hersenen opgeborgen, de menselijke kosmische antenne, de pijnappelklier. (engels: Pineal Gland)

Deze hormonen verbinden zich met de serotonine-receptoren in vele gedeelten van de hersenen. Dit leidt tot complexe patronen van elektrische activiteit. De betreffende persoon krijgt dan innerlijke ervaringen, die variëren van hallucinaties via dromen tot en met mystieke ervaringen. Er is aangetoond dat met name de slaapkwabben complexe electrische activiteitspatronen vertonen tijdens mystieke ervaringen.

Er zijn nog vele vragen, die wetenschappelijk onderzocht worden: Welke hersenstructuren worden actief vóór de pijnappelklier de hormonen gaat produceren die betrokken zijn bij de mystieke ervaring? En welke activiteit vertoont de pijnappelklier zelf?

De mechanismen en zenuwbanen die een rol spelen in de stimulering en remming van de hormoonproductie en elektrische activiteit van de pijnappelklier als gevolg van de licht-donker-cyclus, zijn reeds bekend. Maar onbekend zijn de mechanismen die de productie van bepaalde pijnappelklier-hormonen teweegbrengen bij mystieke ervaringen! Ook is er bij mijn weten nog geen poging gedaan om de elektrische activiteit van de pijnappelklier tijdens mystieke ervaringen te meten..

Dr. Saskia Bosman, biologe,

(Oorspronkelijk artikel HIER en referenties zie ook onderaan dit artikel)

 

Het buitenwerking stellen van onze pijnappelklier!

Wereldwijd worden pogingen ondernomen om de werking van onze pijnappelklieren negatief te beïnvloeden. Vooral het heftige gebruik van fluor heeft een uiterst negatieve invloed op deze klier; calsificaties (verkalking) van de klier, en daarmee het terugbrengen van de mogelijkheden van multi-dimensioneel contact, zijn het gevolg..!

Je hebt mogelijkerwijs al de film ‘Operation Trojan Horse’ gezien, bij het artikel over het Denver Airport (HIER). In het laatste deel van deze film komt duidelijk naar voren, dat dáár de invloed van ‘krachten achter de schermen’ op gericht is! Hoe vreemd het wellicht ook mogen klinken, het gaat daarbij voor een zeer groot deel om jouw pijnappelklier!!  Waarom?
Het is essentieel dat onze spiritiuele groei voor deze krachten beperkt blijft. Onze ‘gevangenschap’ binnen de Aardse lichtkooi kan daardoor gehandhaafd blijven.. Kijk naar dit deel van Operation Trojan Horse, waarin dit duidelijk naar voren komt..

Persoonlijke Sterrenpoort: Werking en Activatie Pijnappelklier

oorspronkelijke artikel/vertaling Earthwatcher.nl HIER.

 

Ieder mens heeft een persoonlijke ‘sterrenpoort’, namelijk de pijnappelklier. De pijnappelklier, kruinchakra, is het centrum van onze hersenen, achter de hypofyse van ons derde oog. Wanneer de Kundalini vanuit onze eerste chakra vanaf de stuit is gestegen naar de derde oog chakra, kan het derde oog daadwerkelijk worden geopend.

Lees zeker even verder: Wanttoknow.nlVoeg toe aan: