Zoeken
 


Nieuwe vinding blokkeert geluid van tandartsboor

Laatste wijziging: dinsdag 11 januari 2011 om 15:01, 3945 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 11 januari 2011

AMSTERDAM – Britse wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld dat het geluid van een tandartsboor kan wegfilteren, zodat patiënten zich meer op hun gemak voelen in de tandartsstoel.

Het nieuwe apparaat werkt op dezelfde manier als koptelefoons die omgevingsgeluiden blokkeren. Een computerchip analyseert de geluiden uit de behandelruimte en produceert een ‘omgekeerde geluidsgolf’ om het lawaai van de tandartsboor te neutraliseren, terwijl patiënten luisteren naar een MP3-speler. Dat meldt BBC News.

Het geluid van de tandartsboor is volgens de wetenschappers van onder meer het King’s College in Londen één van de hoofdoorzaken van de angst die veel mensen ontwikkelen voor de tandarts.

Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

Nou hé hé, dat zal tijd worden. Laten ze dit dan ook met alle andere apparatuur doen die lawaai en herrie maken. Het is toch niet zo moeilijk om geluidsgolven door een computer om te laten zetten naar een tegenpool en tadaa weg geluid? Nu is het concept dan ook om mensen juist zoveel mogelijk bloot te stellen aan geluid/lawaai :-) ...das goed voor ons... notVoeg toe aan: