Zoeken
 


Zwerver wordt vanuit het niets een ster met zijn stem

Laatste wijziging: donderdag 6 januari 2011 om 16:31, 1950 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 6 januari 2011

AMSTERDAM - Gisteren liep iedereen nog in een boog om hem heen, vandaag krijgt hij tientallen telefoontjes van bedrijven, televisienetwerken en journalisten. Zwerver Ted Williams had maar vierentwintig uur nodig om met zijn stem de wereld te veroveren.

Aanleiding voor de sociale mediahype was een filmpje dat camera-journalist Doral Chenoweth III voor de grap opnam en plaatste op de website van de Amerikaanse krant The Colombus Dispatch.

Door god gegeven
In het filmpje rijdt de verslaggever langs een zwerver langs de kant van de weg die een bordje omhoog houdt. Er staat op geschreven dat de man een 'door god gegeven' radiostem heeft en dat hij 'wat voor hulp dan ook' kan gebruiken.

De in een legerjack getooide aan lager wal geraakte radiopresentator zet zijn geschreven woorden voor een paar dollar kracht bij door een jingle in de camera in te spreken: 'When you're listening to nothing but the best of oldies, you're listening to Magic 98.9!'. Met inderdaad een prachtige bariton.

Lopend vuurtje
De krant plaatste de video op zijn website, het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje via Facebook en Twitter en in enkele uren begonnen de telefoontjes met interviewverzoeken en baanaanbiedingen bij de krant binnen te komen.

Daar maakte de krant dan weer een verhaal van. Een van de bellers vertelde dat zijn baas hem had gezegd dat hij ontslagen zou worden als hij Ted Williams niet zou weten te strikken.

Drugs
Williams is blij met de aanbiedingen. Drugs, alcohol 'en nog wat zaken' zaten zijn ambities in de weg, legt hij uit, maar nu wil hij weer op het rechte pad geraken. Hij is naar eigen zeggen al twee jaar nuchter.

Volgens een artiestenmanager gaat dat zeker lukken. 'Wij zouden een miljonair van hem kunnen maken', zegt hij in een mail aan de krant waarin hij zijn diensten aanbiedt.Bron: volkskrant.nl

Voeg toe aan: