Zoeken
 


VS in de ban van groot mysterie: 2.000 vogels vallen dood uit de lucht

Laatste wijziging: maandag 3 januari 2011 om 08:54, 4026 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 3 januari 2011

De bewoners van het stadje Beebe, in de staat Arkansas in de Verenigde Staten, zijn in de ban van een groot mysterie. Op oudejaarsavond zijn zo’n 2.000 merels op onverklaarbare wijze dood uit de lucht naar beneden gevallen.
De straten in Beebe liggen momenteel over een gebied met een straal van 1,5 kilometer vol met de levenloze karkassen van de vogels. Bewoners klagen dat ze zich niet meer met de wagen kunnen verplaatsen zonder een grote smurrie aan te richten. Milieuverenigingen hebben zich inmiddels ingezet om de vogels op te ruimen. Ze doen dit in ware rampenfilmstijl, voorzien van speciale pakken en maskers, omdat men nog steeds niet de oorzaak van de massale sterfte kent.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de vogels vergiftigd werden maar onderzoek van de kadavers toonde aan dat dat niet het geval is. Ook een test van de samenstelling van de lucht in Beebe was negatief over de aanwezigheid van giftige stoffen.

Één aangetroffen vogel overleefde zijn val maar raakte gewond. Bij observatie maakte hij een verwarde indruk: hij liep voortdurend in cirkels, maakte geen geluid en deed geen enkele inspanning om weg te vliegen.

Lees verder op:clint.beVoeg toe aan: