Zoeken
 


Wietpas wekt wantrouwen

Laatste wijziging: woensdag 22 december 2010 om 08:46, 2363 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 december 2010

De wietpas wordt een nieuw centraal overheidsregistratiesysteem in Nederland. Het kabinet Rutte wil de wietpas zo snel mogelijk invoeren. De overheid heeft met de verplichte registratie van coffeeshopklanten een instrument om mensen aan het idee te wennen dat binnenkort alle aankopen worden gecontroleerd door een overheidsinstantie. Er zijn meerdere privacydatabanken. De ov-chipkaart is een registratiesysteem voor reisbewegingen. Op deze manier kan een instantie controleren waar u heen gaat.

De registratie van persoonsgegevens belemmert de vrijheid van mensen. De wietpasmaatregel wordt niet gebracht als een maatregel om de centrale registratie van persoonsgegevens door de overheid uit te breiden. Wanneer het zo aan de man zou worden gebracht zou men de onwenselijkheid ervan direct inzien. Daarentegen wordt de wietpas gebracht als maatregel die een probleem oplost. Het softdrugsprobleem bestaat echter alleen in de hoofden van enkele tegenstanders. Wanneer mensen de ogen openen voor het harddrugsprobleem in Nederland genaamd alcoholisme dan zou men inzien dat aandacht voor een wietgebruik een politieke zaak is. Wiet veroorzaakt geen doden en slechts heel beperkt gezondheidsproblemen.

Lees verder: infonu.nlVoeg toe aan: