Zoeken
 


Google wil resultaten bieden zonder zoekopdracht

Laatste wijziging: maandag 13 december 2010 om 15:10, 4314 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 13 december 2010

AMSTERDAM – Google wil gebruikers zoekresultaten gaan aanbieden zonder dat de betreffende persoon ergens naar heeft gezocht. De resultaten zouden volledig gebaseerd moeten zijn op het internetprofiel en de locatie van de gebruiker.

Dat heeft Marissa Mayer, verantwoordelijk voor de afdeling consumentenproducten bij Google, verteld op de LeWeb-conferentie in Parijs.

Google noemt de techniek ‘Contextual Discovery’ en de dienst is nog verre van concreet. “Het idee is om informatie naar mensen toe te brengen”, legt Mayer uit. De dienst zou volgens haar vooral aantrekkelijk zijn voor mobiele gebruikers, omdat daarbij de locatie een belangrijke rol speelt.

Sociaal

Verder zouden internetters resultaten krijgen aan de hand van wat vrienden op sociale netwerken en contacten in bijvoorbeeld een Google-account leuk vinden.

“We experimenteren op dit moment met verschillende dingen en waarschijnlijk kunnen de gebruikers volgend jaar iets van Google verwachten”, aldus Mayer cryptisch. Ze wijdt in een interview met Techcrunch verder uit over Contextual Discovery.Bron: nu.n

Voeg toe aan: