Zoeken
 


URUBOROS - connecting the dots

Laatste wijziging: donderdag 9 december 2010 om 16:55, 4519 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 9 december 2010

De mens staat voor grote, fundamentele uitdagingen. Op elk gebied van de samenleving en op individueel niveau vinden grote transformaties plaats die ervoor zorgen dat de wereld anders werkt dan we gewend waren. De dynamiek en complexiteit van sociale netwerken, financiële markten en natuurlijke fenomenen is zo groot dat we merken dat onze huidige modellen en instituten vastlopen.

Net als in elke crisis zit ook hierin een kans verborgen. Een grote kans. De kans op een werkelijk duurzame, werkelijk ecologisch bewuste en werkelijk verbonden en zorgzame samenleving. Er zijn veel mensen die deze kans ook zien en in hun werkgebied bezig zijn om hun visie werkelijkheid te maken. Uruboros helpt deze mensen elkaar te vinden, te inspireren, samen te werken en hun visie te delen met de hele wereld.

Uruboros organiseert avonden en symposia waarop gepassioneerde mensen in korte presentaties het publiek inspireren met hun werk. Vanuit die energie ontstaan nieuwe ideeën en komen nieuwe samenwerkingen tot stand. Uruboros faciliteert deze ideeën en projecten door partners (bedrijven, onderwijsinstituten, stichtingen, etc.) te koppelen aan mensen met passie en een plan.

Een klein voorbeeld: tijdens het afsluitende gesprek van onze eerste bijeenkomst, ontdekte een meneer die zich bezighoudt met de ontwikkeling van alternatieve energie op basis van watergas, dat de opbouw van het watergasmolecuul overeenkomsten vertoont met de verhoudingen van frequenties in de nieuwe toonladder die twee andere sprekers kwamen uitleggen en demonstreren. Een inzicht dat tot een nieuw perspectief en nieuwe mogelijkheden leidt.

Komende zondag (12-12) van 15:00 tot 17:30 organiseert Uruboros een tweede bijeenkomst in theater Perdu in Amsterdam. Drie sprekers zullen weer een korte presentatie houden, met een tafelgesprek met sprekers en publiek tot slot. De videoregistraties van de presentaties komen op de website te staan, net zoals die van de eerste avond er nu al op staan.

Zie jij ook dat de wereld op een keerpunt staat?

Wil jij ook het onbekende ontdekken?

Reikt jouw nieuwsgierigheid over grenzen heen?

Draag je graag bij aan de wereld van nu?

Dan ontmoeten wij je graag op de tweede Uruboros TestTube!

Tijdens deze tweede uitvoering van de maandelijkse TestTubes (Inspireerbuisjes!) zullen drie mensen, uit uiteenlopende vakgebieden, in een korte presentatie hun passie en verwondering met u delen. Daarna volgt een tafelgesprek met deze drie mensen en het publiek. Tenslotte kan iedereen ideeën en ervaringen met elkaar delen en het gesprek voortzetten aan de bar.

Het belooft een spannende avond te worden. Voor informatie over de sprekers kun je terecht op onze website uruboros.org.
Wil je komen? Meld je dan aan via het contactformulier op onze website. Je kunt ook een email sturen naar  info@uruboros.org.

Zaal open: 14:00 uur Aanvang: 15:00
Entree: Waardebepaling achteraf. *

Lokatie:
Stichting Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam

Tel: 020 - 627 6295

Uruboros is een productie van Stichting Reis


* Vanwege het experimentele karakter van onze Inspireerbuisjes, hebben we besloten om in plaats van het heffen van een entreeprijs, te kiezen voor waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat je aan het eind van de avond een bijdrage kiest die past bij jouw ervaring van de avond. Tijdens de avond maken we de gemaakte kosten inzichtelijk, zodat je kunt zien hoe jouw bijdrage zich tot het geheel verhoudt.Bron: uruboros.org

Voeg toe aan: