Zoeken
 


Een aantal wikileads artikelen/onderwerpen

Laatste wijziging: woensdag 8 december 2010 om 13:48, 2178 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 8 december 2010

Bedankt Assange, het is nu echt oorlog

Wikileaks is meer dan de oprichter. Het is een nieuwe macht op aarde, tegen wie hele legers zullen opstaan.

Julian Assange is niet WikiLeaks. Allang niet meer. WikiLeaks is geen eenmansbedrijf, geen website en ook geen organisatie. Het is iets nieuws, misschien nog het beste te begrijpen als een nieuwe regering, een nieuwe macht op deze planeet. Een regering die, net als die van Noord-Korea, lak heeft aan diplomatieke regels en aan dreigementen van de Verenigde Staten. En net zoals Noord-Korea is deze nieuwe digitale regering onaantastbaar. En haar macht groeit gestaag.

WikiLeaks is uitgegroeid tot een onaantastbaar bolwerk waar alle klokkenluiders op aarde straks documenten kunnen uploaden, zonder ontmaskerd te kunnen worden. Het bestaat uit honderden hackers met hetzelfde ideaal: een wereld zonder geheime afspraken, samenzweringen, gelieg en gedraai. Samen zijn ze onoverwinnelijk.

Lees verder op Depers.nl

 

Internetoorlog barst los rond WikiLeaks

'Het slagveld is Wiki­Leaks, jullie zijn de troepen', luidde de klaroenstoot van cyberactivist John Perry Barlow. Sommige hackers namen die woorden dinsdag letterlijk. De hele dag woedde 'Operation Avenge Assange', een ongekende virtuele guerrilla van de hackersgroep Anonymous. Doelwit: alle bedrijven die zich in de ogen van de hackers tegen WikiLeaks hebben gekeerd.

* Paypal moet het ook ontgelden
* Steeds meer mirrors
*  Zweedse Openbaar Ministerie platgelegd

Lees dit op volkskrant.nl

 

VPRO zet Wikileaks mirror online

In navolging van PowNed heeft ook de VPRO een kopie van de omstreden klokkenluidersite Wikileaks op zijn site geplaatst. Om de pers- en informatievrijheid te steunen.

Dat meldt de omroep op de eigen website. “VPRO steunt Wikileaks en heeft besloten om ook een mirror van de klokkenluiderssite te hosten." De omroep wil hiermee het recht op informatievrijheid steunen.

Lees verder op webwereld.nl

 

WikiLeaks is opeens geen klokkenluiderssite meer

Ruim een week publiceert WikiLeaks nu ‘cables’ en blijft daarmee het nieuws domineren. Ondertussen wordt de druk op WikiLeaks en voorman Julian Assange aan alle kanten opgevoerd. De website is constant doelwit van illegale DDoS-aanvallen, webhosters worden onder druk gezet, financiele bronnen afgesloten en Assange is inmiddels opgepakt na een opsporingsbevel van Interpol wegens ‘verkrachting’. En verschillende media besluiten plotseling om de website een andere omschrijving te geven.

Wereldwijd en mediabreed werd WikiLeaks omschreven als klokkenluiderssite, “online whistle-blower”. Deze week zijn er verschillende media die plotseling voor een andere benaming kiezen. The Associated Press bijvoorbeeld, gebruikte tot afgelopen donderdag de term, maar sindsdien niet meer. “Wij gebruikten ‘klokkenluider’ in verschillende berichten, maar hebben besloten dat niet meer te doen”, vertelt AP-woordvoerder Paul Colford tegen The Cutline. “Als omschrijving gebruiken we nu de ondertitel van de site zelf: een website gespecialiseerd in het publiceren van gelekte informatie.” Hij kon niet zeggen sinds wanneer het persbureau een andere omschrijving gebruikt. Ook NBC en Reuters gebruiken ‘klokkenluider’ sinds kort niet meer.

Lees verder op medianed.com


Wikileaks.ch wordt gehost in Nederland

Nederland krijgt een steeds belangrijker rol bij het in de lucht houden van Wikileaks. Naast de .nl versie wordt ook de belangrijke Zwitserse .ch mirror gedeeltelijk in ons land gehost.

Franse rechters weigerden hostingprovider OVH Frankrijk in Roubaix aan te pakken om het technisch aanbieden van de mirror van website Wikileaks af te sluiten. De rechter reageert hiermee negatief op een oproep van de Franse regering, bij monde van de Franse minister van Industrie Eric Besson.

Twee rechtbanken ontvingen klachten. De rechtbank in Lille wees het verzoek af en die in Parijs hield de zaak aan in afwachting van nadere argumenten.

Lees verder op webwereld.nl

 Bron: Het grote internet

Voeg toe aan: